(P) Cand incepe implementarea tahografelor SMART2?

Obligativitatea ta, ca transportator în cadrul UE este aceea de a folosi un tahograf profesional (montat de către un service autorizat). Stoneridge Electronics au creeat tahograful SE5000 Smart2 având în primplan nevoile șoferilor, dezvoltând un meniu optimizat și ușor de parcurs. Evenimentul reprezentativ pentru domeniul transportatorilor din acestă vară constă în demararea măsurilor de implementare a pachetului de mobilitate pentru transportul rutier. Smart2 este a doua genetație de tahografe inteligente, concepută pentru a îndeplini standardele din Parchetul privind mobilitatea I din UE. Introducerea celei de-a două generații de tahografe inteligente are scopul de a spori siguranța rutieră, de a îmbunătății respectarea standardelor sociale obligatorii și de a reglementa normele în statele membre ale UE. Cu tahograful SE5000 Smart 2 este posibilă înregistrarea automată a trecerii frontierei, fără a fi necesare alte acțiuni de la șoferi.

Carcteristicile și beneficiile esențiale despre SMART2 găsiți pe fomcoshop.ro

Îți prezentăm calendarul tău SMART

Data cea mai importantă pentru anul 2023 este 21 august, dacă înmatriculezi pentru prima dată un camion în UE. Vara asta începem implementarea treptată Smart 2, a doua generație de tahografe inteligente, în toate vehiculele nou înmatriculate național și internațional. Pachetul privind mobilitatea reprezintă o colecție de legi și reglementări europene pentru sectorul transporturilor și conține noi reguli pentru a îmbunătăți condițiile sociale pentru șoferi.

Toate vehiculele care efectuează transport internațional și sunt dotate cu tahoghrafe analogice și digitale 1B trebuie să le înlocuiască cu tahografe smart2 pâna la sfârșitul anului 2024. Așadar dacă ți se defectează tahograful și efectuezi transport internațional, îți recomandăm să îl întrebi pe montatorul tău dacă nu ar trebui să montezi un tahograf smart2 pentru a evita alte costuri ulterioare precum și aglomerația.

Stoneridge a creat SE5000 Smart 2, a doua generație de tahografe inteligente, cu un mod ușor de utilizare de către soferi și de către flotă, cu scopul de a spori siguranța rutieră.

Până pe 21 august 2025 inclusiv vehiculele de transport internațional cu tahografe din prima generație Smart 1 trebuie să fie dotate cu tahografe smart2. În Uniunea Europeană este obligatorie folosirea unui tahograf smart2, îmbunătățit din punct de vedere tehnic, pentru a monotoriza și a pune în aplicare mai bine aceste standarde. Datorită acestui fapt Stoneridge a venit în întâmpinarea nevoilor clienților și a lansat tahograful Smart 2, furnizorul de top din domeniul tahografelor din sectorul european post-sales.

Dar nu în ultimul rând trebuie să menționăm pentru SMART2 data de 1 iulie 2026, de când trebuie implementate tahografele smart2 în toate vehiculele de marfă de peste 2,5 tone, pentru utilizate pentru transportul internațional.

Noile carduri SMART 2 vor fi emise începând cu luna iulie 2023, pentru a coincide cu lansarea tahografului din a doua generație smart.
One thought on “(P) Cand incepe implementarea tahografelor SMART2?

  1. Agentie SEO

    Felicitări tie pentru punerea în aplicare a tuturor măsurilor de securitate și pentru proactivitatea acestei schimbări! Suntem siguri că QR SE5000 Smart2 reprezintă alegerea corectă ce poate satisface și vă asigura conformitatea și cerințele standard regulamentare europene, în plus oferă multe beneficii și mai multă siguranță pe drum.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Privacy Policy Settings