3 strategii ineficiente de administrare a flotei care duc la defecțiuni ale vehiculelor

Vehiculele din flota dvs. se defectează în continuu? Vehiculele dvs. funcționează ineficient sau consumă prea mult combustibil? Strategia de mentenanță a vehiculelor din flotă poate fi de vină pentru aceste probleme.  Dacă atunci când vorbim de mentenanța vehiculelor din flotă, singurul lucru care vă vine în minte sunt o grămadă de facturi și chitanțe pentru reparații și piese de schimb, e timpul pentru o nouă abordare.

Folosirea unu serviciu de monitorizare prin GPS, pentru gestionarea flotei este o modalitate prin care managerii de flote pot urmări cu ușurință care dintre vehicule au fost verificate și când. Cu toate acestea, nu toată lumea alege să meargă pe acest traseu în procesul de gestionare a flotei.

Strategii ineficiente de administrare a flotei

Întreținerea flotei active este o componentă esențială a gestionării flotei. Există multe modalități diferite de a aborda întreținerea flotei preventive – unele dintre acestea sunt metode încercate și adevărate, în timp ce altele sunt idei proaste. Administratorii de flote intră în mod obișnuit într-una din cele două categorii atunci când vine vorba de întreținerea vehiculelor lor: întreținere proactivă sau reactivă.

Prima, întreținerea proactivă presupune o programare la verificare înainte de a exista o problemă, pentru a menține vehiculul în stare optimă. Întreținerea reactivă se concentrează asupra rezolvării problemelor neașteptate, reparării defecțiunilor apărute. Pur și simplu, acest tip de mentenanță, este un semn de planificare proastă, care poate duce la reparații costisitoare, care pot fi evitate.

Iată trei dintre cele mai ineficiente strategii pe care le-am auzit de la clienții noștri:

  1. Să vă bazați exclusiv pe memorie pentru întreținerea preventivă a flotei

Cu excepția cazului în care sunteți unul dintre cei sub 100 de persoane identificate ca având o memorie autobiografică superioară, este puțin probabil să vă amintiți când fiecare vehicul din flota dumneavoastră a fost verificat ultima data sau ce anume s-a verificat. Această greșeală nepractică (și surprinzător de obișnuită), pe care mulți administratori de parcuri  auto o fac, duce la reparații costisitoare, care ar fi putut fi evitate cu ușurință prin utilizarea software-ului de urmărire GPS.

Administrarea flotei nu este un lucru ușor și stresul poate afecta negativ procesele de formare a memoriei. Dacă sunteți supraîncărcat continuu și încercați să vă amintiți o grămadă de lucruri importante pe care doriți să le urmăriți, este posibil să înrăutățiți situația. Acest lucru poate duce la crearea unui stres suplimentar care agravează apoi informațiile stocate în memoria dvs.

Așa că, nu vă stresați – implementați o soluție pentru administrare  a flotei, fiabilă și ușor de utilizat, care va face ca mentenanța vehiculelor să fie floare la ureche.

  1. Utilizarea metodelor manuale pentru urmărirea planurilor de întreținere

Deși acest lucru este un pas în direcția corectă, managerii de flote care utilizează foi de calcul, calendare și alte documente, încă mai au lipsuri când vine vorba de o mentenanță eficientă a vehiculelor. Cu toate că utilizarea excelurilor este o metodă mai ieftină, nu este întotdeauna și cea mai bună. Foile de calcul sunt greoaie și pot furniza informații incoerente, incomplete sau învechite, dacă nu sunt actualizate periodic.

Dacă sunteți foarte disciplinat și organizat – și aveți mult timp la dispoziție – atunci o foaie de calcul poate lucra pentru dvs. Cu toate acestea, dacă sunteți ca și majoritatea managerilor de flote supraexploatați,  care sunt rugați să facă mai mult cu mai puțin timp, atunci aceasta nu este o strategie eficientă.

If you’re highly disciplined and organized — and have a lot of time on your hands — then a spreadsheet

  1. Nu aveți o strategie de întreținere a flotei – punct

Ei bine, nu prea sunt multe de spus despre această abordare. Concluzia, nu este o idee bună. A nu avea o strategie de întreținere a flotei de orice fel și a avea o abordare de genul „să sperăm că va fi bine”, va conduce la reparații costisitoare, venituri pierdute, frustrare crescută și multe întreruperi în activitatea flotei.

Adoptați o strategie de întreținere a vehiculelor din flotă care funcționează

Programele de urmărire prin GPS și software-ul de gestionare a flotei devin instrumente de bază pentru mulți manageri de flote. Mai mult de o treime din managerii de flote care încă nu folosesc soluții de gestionare a flotelor prin GPS, spun că vor implementa în viitor astfel de sisteme.

În activitatea de administrare a flotelor, un gram de prevenție, face cât o tonă de reparații. Ajutați-vă afacerea să reducă costurile, nu activitatea, cu o abordare practică și eficientă a mentenanței peventive. Un dispozitiv de urmărire prin GPS modern se poate conecta cu sistemele de diagnosticare la bordul vehiculelor dvs. pentru a transmite date de la distanță.

Acest proces automatizat vă oferă acces la informații exacte și actualizate, pe care le puteți utiliza pentru a lua decizii mai bune în ceea ce privește întreținerea flotei și operațiunile generale de flotă. Acest lucru reduce erorile umane care pot rezulta din introducerea manuală și raportarea informațiilor. De asemenea, economisește timp prețios pentru dvs. și pentru șoferii dvs.

În plus, dispozitivele moderne de monitorizare prin GPS pot urmări mai mult decât locațiile și diagnosticarea vehiculelor. Dispozitivele de urmărire prin GPS de la Fomco, vă pot ajuta să monitorizați o varietate de comportamente ale șoferului care pot afecta vehiculele flotei și pot duce la accidente periculoase.

Descoperiți cum soluțiile de gestionare a flotelor de la Fomco, pot îmbunătăți sau completa strategia dvs. de întreținere a flotei. Vizitați site-ul nostru sau contactați-ne aici: www.fomcogps.ro/contact
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Privacy Policy Settings