4 semne că firma dvs. are nevoie de un sistem de management al flotei auto

Nu toate companiile care au o flotă auto, au nevoie de un sistem specializat de administrare și  monitorizare a acesteia. Unele flote dispun de resurse interne pentru a-şi administra eficient nevoile, altele nu obțin suficiente beneficii dintr-un sistem de monitorizare, care să justifice cheltuiala.

Totuşi, există foarte multe alte companii care au nevoie de ajutor, pentru a maximiza eficiența flotei, siguranţa acesteia şi profitul. Aceste flote pierd bani zilnic din cauza ineficienţei şi a altor probleme. Partea cea mai rea? Multe dintre aceste companii nici nu ştiu că au nevoie de ajutor – să nu mai vorbim de câţi bani ar economisi dacă ar folosi un sistem de management al flotei de autovehicule.

Compania dvs. are nevoie de un sistem de management al flotei? Iată câteva semne care s-ar putea să vă facă să spuneți ”DA!”

1: Rată mare de accidente

Deşi accidentele sunt aproape inevitabile, dacă în firma dvs. aveți multe maşini implicate în accidente, s-ar putea să aveți o problemă. Din fericire, acesta este un lucru pe care îl puteţi corecta, cu ajutorul unui sistem de management al flotei – mai ales dacă include şi un sistem de monitorizare prin GPS.

Prin folosirea GPS-ului, managerul de flote poate urmări comportamentul şoferilor, cum ar fi, viteza, accelerarea şi frânarea, pentru a identifica obiceiurile de condus necorespunzătoare ale şoferilor. Cu această informaţie puteţi corecta comportamentul şoferilor.

Simplul fapt de a ştii că sunt monitorizaţi, va motiva şoferii să conducă mai prudent – acest lucru ducând la mai puţine accidente şi întreruperi în activitate, provocate de acestea.

2: Maşinile întârzie constant

Cele mai bune planuri de afaceri nu se concretizează întotdeauna. Uneori, modelele random de trafic, vremea rea şi alte evenimente, în afara controlului dvs., pot să cauzeze întârzierea maşinilor. E de aşteptat, ca din când în când să se mai rateze câte un deadline, dar când acest lucru se întâmplă constant, aveți o problemă.

Folosirea unui sistem de management al flotei, vă poate ajuta să preveniți întârzierile, în mai multe moduri:

  • Menţinerea atenţiei şoferilor la sarcinile pe care le au de îndeplinit. Soluţiile de monitorizare prin GPS, îi fac pe şoferi să îşi concentreze atenţia la ceea ce au de făcut, astfel încât aceştia să nu îşi piardă timpul. Cu localizare prin GPS, puteţi vedea unde este fiecare maşină, tot timpul, în timp real – ajutându-vă să descoperiți care dintre şoferii dvs. îşi folosește timpul în mod eficient şi care nu.
  • Redirecţionarea şoferilor în zone fără blocaje în trafic. Atunci când există un blocaj în trafic, deseori există și rute alternative, în jurul blocajului, care sunt mult mai rapide decât ruta originală. Sistemele de monitorizare prin GPS vor face redirecţionarea şoferilor prinşi în trafic, uşoară şi rapidă – economisind timp şi bani.

 

  • Îmbunătăţirea modului în care se respectă programele. Cunoscând faptul că timpii în care motorul este pornit şi oprit este monitorizat, şoferii se vor ţine de programul care le-a fost desemnat. Acest lucru va creşte posibilitatea că ei să îşi îndeplinească traseul şi sarcinile la timp.

3: Furtul de vehicule care cresc primele de asigurare

Fiecare maşină din flotă trebuie asigurată împotriva furtului şi a altor calamităţi. Asigurarea este o parte vitală a afacerii, care vă garantează că veți putea să înlocuiți maşina dacă se întâmplă ceva cu ea – ajută la acoperirea costurilor pierderii vehiculului, astfel încât să îl puteţi înlocui.

Cu toate acestea, asigurarea poate fi scumpă – mai ales dacă operați într-o zonă cu riscuri.

Folosirea unei soluţii de administrare a flotei, care include şi monitorizarea prin GPS, vă poate ajuta să scădeți valoarea primelor de asigurare pentru flota dvs. de vehicule. Acest lucru se datorează faptului că unii asiguratori oferă reduceri substanţiale pentru cei care folosesc tehnologii care reduc riscurile – tehnologii cum sunt aparatele de monitorizare prin GPS.

Mai mult, dacă vehiculul monitorizat prin GPS, este furat, aveți mai multe şanse să îl recuperați intact, decât a-ți avea cu o maşină nemonitorizată. Asta, deoarece dispozitivul GPS vă permite să comunicați locaţia maşinii către organele competente, care pot folosi informaţia pentru a localiza autovehiculul, o dată ce se opreşte, și să prindă făptaşii – eliminând multe dintre riscurile unei urmăriri în mare viteză.

4: Costuri mai mari cu combustibilul decât ați prevăzut

E nevoie de mult combustibil pentru a menţine o flotă de autovehicule în funcţiune pentru mult timp. Totuşi, aveți o idee exactă despre cât combustibil se consumă în fiecare zi? Dacă observați că flota dvs. cheltuie mult mai mult combustibil decât ar trebui, s-ar putea să aveți o problemă.

Sistemele de monitorizare şi administrare ale flotei vă pot ajuta să controlați cconsumul de combustibil, în mai multe feluri:

  • Prevenirea furtului de combustibil. S-ar putea ca unii şoferi să umfle costurile cu combustibilul, chiar dacă nu au consumat atât sau dacă au vândut carburantul altor terţi. Aceste probleme sunt extrem de frecvente în cadrul flotelor de maşini şi sunt extrem de grave. Cu toate acestea, sistemele de monitorizare prin GPS, vă permit să monitorizați, de la distanţă, consumul de combustibil pentru a ştii exact cât combustibil s-a achiziţionat – ajutându-vă să identificați sau chiar să preveniți furtul de carburant.
  • Reducerea timpului de inactivitate. Chiar dacă maşina nu se mişcă, dar motorul e pornit, acesta consumă combustibil. Cu cât deplasarea motorului este mai mare, cu atât se pierde mai mult combustibil. Monitorizarea de la distanţă, le permite managerilor de flote să identifice timpii inactivi şi să corecteze şoferii care pierd prea mult timp în ralanti, când nu este cazul.
  • Optimizarea programelor de realimentare. Flotele super eficiente au deseori planuri stricte pentru realimentarea maşinilor, planuri care iau în considerare preţul motorinei la diferite staţii de alimentare, taxe şi disponibilitate. Cu toate acestea, şoferii ocupaţi nu se ţin de aceste planuri atunci când caută un loc unde să realimenteze. Sistemele de monitorizare prin GPS vă ajută să vă asigurați că toţi şoferii opresc la staţiile care trebuie, când trebuie.

Acestea sunt doar câteva din semnele care spun că aveți nevoie de un sistem de monitorizare a flotei care să vă ajute. Dacă aveți nevoie de mai multe detalii despre beneficiile pe care vi le poate aduce un sistem de monitorizare prin GPS sau alte informaţii, vă invităm să ne contactați!
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Privacy Policy Settings