6 greșeli comune pe care transportatorii le fac atunci când solicită o rambursare a TVA-ului

Să aplici pentru o rambursare TVA nu este nici pe departe un lucru ușor, mai ales dacă lucrezi în industria transporturilor. Astăzi i-am întrebat pe experții noștri în rambursări TVA care sunt cele mai frecvente greșeli pe care le fac transportatorii atunci când aplică pentru o rambursare TVA. Poți citi mai jos ce ne-au spus aceștia:

1.   Detaliile companiei dvs.  – În cazul în care ați schimbat detaliile companiei (de exemplu adresa, numele reprezentanților legali ai companiei, contul bancar utilizat pentru rambursarea impozitelor), spuneți-ne imediat. Cererea dvs. poate fi respinsă dacă au fost folosite detalii vechi.

2.  Un singur agent de rambursare TVA – statele de rambursare necesită doar un agent de rambursare a TVA pentru o anumită perioadă – Multe state membre nu permit suprapunerea rambursărilor ceea ce reprezintă un motiv solid de respingere a cererii dumneavoastră. Dacă permiteţi mai multor agenţi să depună rambursarea TVA în acelaşi stat de rambursare, în aceeaşi perioadă, atunci una din cereri va fi respinsă în majoritatea cazurilor.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația de stiri e-camion.ro pentru telefoane Android și iPhone!

3.  Produsele eligibile – Fiecare stat membru de rambursare are diferite reguli pentru produsele acceptate la rambursarea TVA-ului – verificați cu coordonatorul dvs. ce produse sunt eligibile în statele dumneavoastră de rambursare și data viitoare trimiteţi doar produsele eligibile – ne veţi economisi timpul și cererea vă va fi transmisă mai repede.

4.  Istoric complet al tranzacțiilor – Dacă vă confruntaţi cu situaţia în care furnizorul dvs. v-a dat o factură pentru o tranzacție pentru care a făcut o corecție, aceasta trebuie declarată biroului fiscal.

5.  Fiscal complet – dacă ne trimiteți facturile, nu uitaţi să puneţi toate atașamentele facturilor. Autoritatea fiscală solicită factură completă. Prin urmare, vi se va solicita să furnizați documente (de exemplu CRM-uri, jurnale de vehicule etc.).

6.  Carduri universale – Dacă utilizați deseori carduri de combustibil, autoritatea fiscală poate să vă solicite să declaraţi pentru ce vehicule a fost utilizat cardul.

Pentru mai multe informații, vă rugăm să faceți clic aici.

 

SURSA: EUROWAG

 

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Privacy Policy Settings