Actiunea TRUCK&BUS la final, 5.300 de sanctiuni aplicate transportatorilor

Politistii au verificat aproape 23.000 de autovehicule destinate transportului public de persoane si marfa si au aplicat peste 5.300 de sanctiuni contraventionale, in urma unei actiuni pentru prevenirea accidentelor rutiere grave.

Activitatile de control s-au desfasurat simultan în toate cele 28 de state membre ale U.E., conform Planului de operatiuni al Organizatiei Politiilor Rutiere din Europa (TISPOL).

In perioada 25 – 31 iulie a.c., Directia Rutiera din cadrul Inspectoratului General al Politiei Române a coordonat, la nivel national, o actiune pentru reducerea accidentelor rutiere produse, în special, din cauza nerespectarii normelor rutiere de catre conducatorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane cu capacitatea de transport mai mare de 8+1 locuri si conducatorii autovehiculelor destinate transportului de marfa cu masa totala maxima autorizata mai mare de 3,5 tone.

In cadrul activitatilor desfasurate, politistii au verificat 22.727 de autovehicule, dintre care 8.646 de autovehicule destinate transportului de persoane si 14.081 de autovehicule destinate transportului de marfa si au constatat 5.301 abateri, dintre care 1.925 la autovehicule de transport de persoane si 3.376 la cele de transport marfa.

Astfel, transportatorilor de persoane si celor de marfuri le-au fost aplicate 334 de sanctiuni pentru nerespectarea regimului legal de viteza, 30 pentru conducerea vehiculelor sub influenta alcoolului, 1.530 pentru neutilizarea centurilor de siguranta sau a dispozitivelor de retentie, 79 pentru nerespectarea perioadelor de conducere sau de odihna, 425 pentru ca au condus un autovehicul cu defectiuni tehnice si 829 pentru lipsa documentelor.

De asemenea, în 59 de cazuri în care transportul se desfasura în mod ilegal (lipsa documentelor de autorizare), s-a dispus suspendarea dreptului de utilizare a vehiculelor respective.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Privacy Policy Settings