Amenda 4.000 de euro si pasibil de pana la 4 ani de inchisoare pentru manipularea tahografului

Autoritățile din Cehia au amendat cu 4.000 de euro (100.000 coroane) un transportator al carui sofer a fost gasit cu tahograful manipulat. Pe langa amenda, soferul este pasibil  de o pedeapsa cu inchisoarea de pana la 4 ani.

În timpul unui control, polițiștii cehi au descoperit ca tahograful din vehicul indica perioada de odihna, chiar daca soferul se afla pe drum. Pentru a scapa de amenda, soferul a explicat ca tahograful i-a dat o eroare iar el nu a stiut cum sa procedeze. La un control mai atent agentii au gasit un sistem de manipulare a inregistrarilor tahografului.

“Atat camionul, cat si remorca au fost retinute de politie. Soferul a fost arestat temporar si transportatorul a fost amendat cu 100.000 de coroane (aproximativ 4000) „, a declarat Pavla Jirouskova, Purtator de cuvant al Politiei.

Dupa ce transportatorul a achitat amenda, politia a returnat transportatorului camionul, iar șoferul a fost eliberat din arest.
Cu toate acestea, șoferul este pasibil de o pedeapsa cu închisoarea de pana la 4 ani pentru manipularea tahografului in Republica Ceha, un proces urmand a fi deschis pe numele acestuia.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Privacy Policy Settings