Angajatul meu fură combustibilul? Prevenirea și reducerea furtului de combustibil în compania ta. (P)

În orice afacere, un adevăr nefericit este că furtul de către un angajat este ceva ce se întâmplă în mod obișnuit și de multe ori trece nedetectat pentru perioade substanțiale de timp.

În ceea ce privește gestionarea flotei, furtul de combustibil este una dintre cele mai dificile probleme de sesizat. Pentru companiile care se ocupă de cantități uriașe de combustibil, monitorizarea fiecărei rute se poate dovedi incredibil de dificilă pentru o singură persoană. Nu necesită mult timp pentru ca un angajat să identifice o oportunitate și, înainte de a o cunoaște, s-ar putea să constați că șoferii tăi încep să profite, fură combustibil pentru utilizare personală.

Acest lucru poate duce la pierderea încrederii în șoferii tăi, creând în cele din urmă tensiuni pe toate nivelurile companiei, generând în același timp un mediu de lucru nedorit. Întrucât furtul de combustibil este atât de dificil de identificat, noi, la Fomco GPS, am pus la dispoziție un ghid util pentru a stabili în mod clar diferitele modalități prin care poți ajuta la prevenirea unei situații de genul acesta în viitor.

Ce ar trebui să faci dacă suspectezi furtul de combustibil?

Pentru mulți manageri, descoperirea că combustibilul lipsește în primul rând este cea mai grea parte. Acest lucru se datorează faptului că nu este la fel de ușor de observat ca o monedă tangibilă, cum ar fi banii. Adesea, o idee de la un manager proactiv poate începe procesul de anchetă, însă chiar și atunci când managerul ajunge să fie convins că este furat, de multe ori poate fi greu de dovedit.

La fel ca în multe situații din viață, măsurile preventive sunt întotdeauna mai bune decât căutarea unui tratament. Prin urmare, ce ar trebui să faci când suspectezi că angajatul tău ar putea fura combustibil?

Cum poate fi prevenit?

Orice administrator de flotă înțelege că există mai multe modalități prin care poate fi furat combustibilul, metodele inventive fiind create an de an. Iată câteva dintre cele mai bune metode de a preveni furtul intern:

Educă-ți șoferii

Am presupune că șoferii tăi știu diferența dintre corect și greșit, dar merită în continuare să discutăm problema furtului de combustibil și consecințele pe care le aduce pentru cei prinși. În mod evident, le afectează securitatea locului de muncă, dar are și consecințe pentru întreaga companie, mai ales când vine vorba de profit.

Acesta este momentul în care poți explica sistemul pe care l-ai instalat pentru a proteja împotriva furtului de combustibil și cum se pot proteja angajații de la a deveni o țintă. Aceasta include reamintirea de a-și încuia rezervoarele de combustibil și parcarea doar în locuri sigure – mai ales noaptea.

Iluminează curtea

În timp ce acest lucru ar putea suna destul de explicativ, prin simpla instalare a iluminatului în curtea în care funcționează flota ta, se obține un nivel mai mare de vizibilitate. Hoții potențiali sunt mai puțin susceptibili să opereze într-o zonă luminoasă și, odată cu adăugarea camerelor de supraveghere, cazurile de furt pot fi reduse dramatic.

Acest lucru funcționează, de asemenea și ca o siguranță pentru șoferii tăi: verificarea  înregistrărilor pentru a exclude părțile nevinovate oferă șoferilor tăi dovezi ale sincerității lor.

Blochează accesul la rezervoarele de combustibil cu o parcare „defensivă”

Într-o poziție similară față de iluminarea zonei în care este păstrată flota, parcarea strategică a vehiculelor într-un mod încât este imposibil ca hoții să acceseze rezervoarele de combustibil se poate dovedi incredibil de eficientă.

Cu toate că acest lucru ar putea adăuga încă 10 minute de lucru la sfârșitul zilei, beneficiile potențiale pot fi uimitoare.

Inspectează atent parcarea flotei

În calitate de manager de flotă, a fi proactiv în toate aspectele rolului face parte pur și simplu din job. Prin urmare, supravegherea atentă a tuturor angajaților care își desfășoară activitatea în curte ar trebui să fie o prioritate, mai ales atunci când se suspectează furt de combustibil.

Întrucât majoritatea furturilor sunt efectuate pe proprietatea companiei, patrularea în mod regulat prin zonă sau chiar revizuind în mod regulat înregistrările CCTV pentru eventualele neconcordanțe, pot ajuta la prinderea rapidă a oricăror probleme.

Utilizează un sistem de monitorizare și gestionare a combustibilului

Pentru o citire corectă a nivelului de combustibil și protecția împotriva furtului, nu există o modalitate mai bună decât utilizarea unui sistem de monitorizare a consumului de combustibil. Sistemele sofisticate opresc utilizarea neautorizată și îți permit să-ți gestionezi eficient stocul în timp real.

Sistemele de monitorizare, cum ar fi cel oferit de Fomco GPS, îți oferă alerte la evenimente cu privire la nivelul de combustibil. De asemenea, platforma oferă cea mai recentă tehnologie, permițându-ți  accesul rapid la toate informațiile și datele de care ai nevoie pentru a desfășura un management eficient.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Privacy Policy Settings