Antonov va reconstrui cel mai mare avion cargo din lume

Producătorul ucrainean de avioane Antonov intenționează să reconstruiască cel mai mare avion de marfă din lume. Singurul avion Antonov An-225 a fost distrus la începutul acestui an, când Rusia a încercat să ocupe Kievul la scurt timp după invazia sa în Ucraina. Avionul de marfa, poreclit Mriya sau vis în ucraineană, era în curs de reparare la acel moment pe un aeroport din apropierea capitalei Ucrainei.

Antonov, care este deținut de statul ucrainean, a declarat că a început proiectarea. Compania se așteaptă să poată folosi o treime din aeronava distrusa în noua versiune. Cu toate acestea, producătorul de avioane crede că va trebui să cheltuiască cel puțin 500 de milioane de euro pe un nou An-225. 

Antonov An-225 a zburat pentru prima dată în decembrie 1988. Aeronava are o anvergură a aripilor de 88 de metri și șase motoare. Aceasta poate transporta peste 250.000 de kilograme de marfă și a fost folosită pentru a transporta obiecte de mari dimensiuni. În timpul pandemiei, a fost folosit pentru a transporta cantități mari de vaccin.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Privacy Policy Settings