Anvelopele de camion Goodyear – cele mai rapide din lume

Camionul The Iron Knight de la Volvo a doborat doua recorduri mondiale de viteza fiind echipat cu anvelope de camion Goodyear

Camionul ‘The Iron Knight’ de la Volvo Trucks a doborat doua recorduri mondiale de viteza pentru camioane, fiind echipat cu anvelope Goodyear – performanta care le face cele mai rapide anvelope de camion din lume. Aceste anvelope speciale, dezvoltate si construite de Goodyear, sunt rezultatul colaborarii continue si a puternicului parteneriat pentru echipare originala pe care Goodyear il are cu producatorul de camioane de top Volvo Trucks. Anvelopele Goodyear ‘The Iron Knight’ au ajutat camionul de 4,5 tone si 2.400 de cai putere sa atinga o medie de viteza de 169,09 km/h (105 mph) intr-un timp de 21,29 secunde, intr-o mie de metri de la start. Camionul The Iron Knight a doborat de asemenea recordul pe distanta de 500 de metri, cu o viteza de 131,29 km/h (81,6 mph) in 13,71 de secunde de la start. Daca aceste rezultate nu sunt suficient de impresionante, in timpul stabilirii celor doua recorduri, camionul Iron Knight a atins o viteza maxima de 276 km/h (171,5 mph).

Volvo Iron Knight Goodyear 2

Tehnologia pentru aceste anvelope de camion unice produse de Goodyear pentru noul record de viteza are la baza experienta castigata in cursele de camion. Carcasele folosite pentru anvelopele destinate doborarii acestor recorduri sunt carcase standard de ultima generatie de la Goodyear, precum cele folosite in fiecare zi pe drumurile europene. Noile recorduri de viteza obtinute cu ajutorul anvelopelor Goodyear demonstreaza dominatia Goodyear in materie de tehnologie in industria transportului rutier.

Volvo Iron Knight Goodyear 3

Cu o putere si cu un cuplu motor atat de mari, garantarea faptului ca un camion de 4,5 tone va ramane lipit de pista la o viteza de aproape 280 km/h este o adevarata provocare pentru anvelope,“ a spus Laurent Colantonio, Director pentru Tehnologia Anvelopelor de Camion la Goodyear Europa, Orientul Mijlociu si Africa. “Abilitatea de a dezvolta anvelope care sa doboare recorduri de viteza dovedeste capacitatea noastra deosebita de a utiliza inovatia si tehnologii avansate pentru a produce anvelope de exceptie. Acest lucru este complet adevarat in cazul anvelopelor dezvoltate pentru camionul The Iron Knight, precum si in cazul anvelopelor noastre standard, care ofera cele mai ridicate niveluri de performanta pentru clientii nostri si care ii ajuta sa reduca costurile totale de utilizare.”

Anvelopele Goodyear The Iron Knight 315/70R22.5 pentru axa de directie au la baza anvelopele Goodyear Truck Racing, care sunt folosite de catre toate camioanele care concureaza in Campionatul European de Curse de Camioane organizat de Federatia Internationala de Automobilism (FIA). Anvelopele 495/45R22.5 pentru axa de tractiune sunt capabile sa suporte un cuplu motor incredibil ca cel pe care il dezvolta camionul Iron Knight. Ambele anvelope sunt construite pe carcasele anvelopelor de camion standard de la Goodyear, care au un compus special dezvoltat pentru banda de rulare si un profil deosebit al benzii. Anvelopele de record mondial, Goodyear The Iron Knight, au inscriptionate pe peretele lateral insemne speciale.

Volvo Iron Knight Goodyear 4

Cursa pentru stabilirea acestor noi recorduri a avut loc pe o pista de test inchisa din nordul Suediei. Camionul Iron Knight a fost condus de Boije Ovebrink care are o experienta de peste 30 de ani atat in pilotarea masinilor cat si a camioanelor de curse si care a mai doborat anterior alte cinci recorduri mondiale. In acest moment, cele doua recorduri sunt revizuite de FIA, asociatia internationala pentru motor sport.

Volvo Trucks si Goodyear au o istorie lunga si puternica de parteneriat – in special cand vine vorba de recorduri mondiale. Camionul Mean Green, pilotat de asemenea de Boije Ovebrink, a devenit cel mai rapid camion hibrid din lume in 2012, cand a fost doborat recordul de viteza tot pe anvelope de camion special dezvoltate de Goodyear.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Privacy Policy Settings