Barometrul de transport TIMOCOM: a fost depășit pragul de 10 milioane mărfuri

Transporturile rutiere de marfă din Europa au crescut semnificativ în intervalul iulie-septembrie al acestui an. Ofertele de mărfuri pentru transportat înregistrate de Barometrul de transport TIMOCOM în trimestrul al treilea 2020 compensează din nou rezultatele slabe din trimestrul al doilea al anului curent, datorate pandemiei corona. Cifrele depășesc chiar pe cele ale anului precedent, în fiecare lună.

Calculat pe baza mărfurilor pentru transportat introduse în toate cele 44 de țări acoperite de barometru, a fost înregistrată o creștere de 111 procente față de trimestrul anterior (trim. 3 față de trim. 2 2020). În comparație cu același trimestru al anului 2019, mărfurile au înregistrat o creștere de 17 procente (trim. 3 2020 comparat cu trim. 3 2019). Perioada cea mai bună a fost luna septembrie. Pentru prima dată de la izbucnirea coronacrizei s-a depășit 10 milioane de mărfuri într-un interval de o lună. Odată cu aceasta cea mai bună valoare a anului 2019 – de asemenea în septembrie – a fost depășită cu 26 de procente. „Motivul constă în situația comparativ relaxată din lunile de vară și un necesar de redresare evident după lockdowns în numeroase țări europene”, informează Gunnar Gburek, purtător de cuvânt la TIMOCOM. De exemplu, la începutul lunii iunie în Italia s-a încheiat un lockdown foarte strict, care a afectat țara deosebit de puternic, de asemenea Spania a ridicat restricțiile de urgență la sfârșitul lunii iunie. După întreruperile la nivel de țară, producția a crescut în general din nou în aproape întreaga Europă.

Un milion de mărfuri pentru transportat mai mult în traficul intern

O creștere evidentă a necesarului de transporturi poate fi constatată și în traficul intern. În Germania logistica s-a refăcut semnificativ și a depășit fără excepție valorile anului precedent: În trimestrul al treilea 2020 au fost introduse mărfuri mai multe cu un milion față de aceeași perioadă a anului 2019. În comparație cu trimestrul al doilea al anului 2020, valoarea a crescut exponențial. Defalcat pe luni, aceasta a însemnat: iulie 3 procente, august 17 procente, septembrie 73 procente. Logistica din Franța s-a recuperat, de asemenea, în ceea ce privește traficul intern. Volumele din trimestrul al treilea 2020 au crescut cu peste 12 procente pe lună.

Transporturile transfrontaliere în trend ascendent

În transporturile de marfă transfrontaliere se constată în general o tendință crescătoare. Astfel, ofertele de mărfuri pentru transportat din Germania spre Franța au crescut puternic, în ciuda coronavirusului, atât în comparație cu anul precedent, cât și cu trimestrul 2 2020. Până la 72 de procente. Același lucru este valabil pentru Germania spre Belgia. În toate cele trei luni creșterea a fost de cel puțin 30 de procente. În detaliu: din Germania spre Franța: iulie 72 de procente, august 35 de procente, septembrie 34 de procente; din Germania spre Belgia: iulie 30 de procente, august 60 de procente, septembrie 65 de procente.

Se refac chiar și ultimele locuri

Țările mai lente în mod tradițional au crescut, de asemenea. Cât de mare a fost necesarul de redresare în transportul de mărfuri din Europa după restricțiile impuse de coronavirus se poate constata și aruncând o privire asupra țărilor care, în general, au înregistrat un minus față de 2019. În pofida valorilor comparative negative din anul trecut și 2020, și în aceste națiuni a fost constată o îmbunătățire semnificativă în trimestrul al treilea al acestui an. Aceasta înseamnă, de exemplu, din Germania spre Ungaria: iulie -44 de procente, august -34 de procente, septembrie -16 procente. Sau din Germania spre Cehia: iulie -41 de procente, august -8 de procente, septembrie -3 procente.

Cu ajutorul barometrului de transport, firma FreightTech TIMOCOM analizează din 2009, pentru 44 de țări europene, evoluția ofertelor și a cererilor de transport din Bursa de transporturi integrată în sistemul Smart Logistics System. Cei peste 130 000 de utilizatori generează zilnic până la 750 000 de oferte internaționale de capacități de transport și mărfuri pentru transportat. Sistemul îi ajută pe cei peste 45 000 de clienți TIMOCOM să-și atingă obiectivele logistice în mod inteligent, sigur şi simplu.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Privacy Policy Settings