Belgia – Maine vor avea loc proteste la Bruxelles

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să se deplaseze pe teritoriul Regatului Belgiei că marţi, 24 mai 2016, în capitala Bruxelles, se va desfăşura o manifestaţie sindicală naţională, la care sunt aşteptate să participe aproximativ 50.000 de persoane, afiliate la principalele sindicate belgiene. Manifestanţii se vor reuni la ora 8:30 în faţă la Gare du Nord, iar coloanele de manifestanţi vor porni spre Gare du Midi la ora 11:30, ceea ce va conduce la blocarea principalelor artere centrale.

Poliția din Bruxelles anticipează probleme de trafic „foarte importante” în centrul capitalei și pe centura mică.

Reţeaua de transport în comun din Bruxelles (STIB) şi transportul regional (TEC şi LIJN) vor suferi perturbări importante, din cauză că un număr mare de conducători de metrou, tramvai şi autobuz sunt afiliaţi la sindicatele organizatoare ale manifestaţiei.

De asemenea, vehiculele care circulă spre centura mică, prin tunelul Leopold II, nu vor putea utiliza ieşirile de la piaţa Sainctelette şi de la Porte d’Anvers, iar cele din tunelul Botanique nu vor putea ieşi la Place Rogier, până la ora 14:00.

Începând cu ora 12:00, circulaţia prin tunelul de la Porte de Hal, în direcţia Midi, va fi blocat şi va fi deviată de la Rue Blaes spre bariera Saint-Gilles. Circulaţia va reveni la normal abia după ora 16:30, după ce toţi manifestanţii vor traversa bulevardul Midi.

Societatea Naţională a Căilor Ferate estimează că transportul feroviar nu va fi afectat de această mişcare sindicală.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Privacy Policy Settings