Blocaj în vama britanică, cozi de 40 de ore în Dover

Primul weekend din aprilie 2022 a fost un iad pentru sute de camioane care trebuie să traverseze Canalul între Franța și Marea Britanie, din cauza unui blocaj al sistemului informatic vamal britanic, care nu permite transportatorilor să încarce documentația vamală necesară pentru a intra sau a ieși in/din Marea Britanie. Rezultatul, după cum au confirmat unii transportatori, este că de sâmbătă, 2 aprilie, camioane s-au adunat în jurul Doverului, cu așteptări de până la 40 de ore, iar în Calais, cu așteptări de până la 11 ore.

În dimineața zilei de luni, 4 aprilie, este încă imposibil accesul la sistemul informatic al Vămii Britanice, însă Autoritățile au decis să anuleze temporar orice formalități de intrare sau ieșire a mărfurilor, pentru a degaja blocajul din Dover. Practic am revenit la situația de dinainte de Brexit.

Situația a fost puțin mai bună pentru transportul feroviar, deoarece în acest caz documentația vamală este simplificată, dar în dimineața zilei de 4 aprilie compania care gestionează Eurotunnel a raportat întârzieri la plecări de cel puțin trei ore din cauza unei avarii la un tren, oprit. în tunel.

Cauzele problemelor cu sistemul informatic nu sunt încă cunoscute oficial, secțiunea „Ultimele actualizări” a site-ului raportează următorul text „Ne pare rău – HM Revenue & Customs (HMRC) întâmpină probleme cu serviciul pe care l-ați solicitat. HMRC analizează această problemă și speră să aibă acest serviciu din nou în scurt timp, așa că vă rugăm să încercați din nou mai târziu”. Printre ipoteze ar putea fi cea a unui atac cibernetic.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Privacy Policy Settings