Britanicii doresc acces nelimitat pentru camioanele din UE

Ministrul britanic al transporturilor, Jesse Norman, a lansat deja un proiect de lege corespunzător transportului de mărfuri. Norman dorește să asigure lanțurile de aprovizionare britanice. Prin urmare, proiectul de lege prevede că companiile de transport și logistică din cele 27 de state membre ale UE vor continua să aibă acces liber pe piața britanică chiar și după Brexit.

Aproximativ 80% din transportul dintre Marea Britanie și Europa continentală este realizat de companiile de transport din UE. „Marea Britanie trebuie să se asigure că produsele importate sunt importate și că produsele britanice sunt exportate așa cum sunt”, a declarat ministrul într-o declarație scrisă adresată parlamentului de la Londra.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația de stiri e-camion.ro pentru telefoane Android și iPhone!

UE ar trebui să adapteze oferta la propunerea britanică

Potrivit lui Norman, Comisia Europeană a propus ca, transportatorii britanici să beneficieze de drepturile actuale de a continua operațiunile de transport pe o perioadă limitată de nouă luni. Consiliul și Parlamentul European ar trebui totuși să fie de acord cu această propunere. Potrivit lui Norman, această propunere presupune că Marea Britanie a acordat accesul egal companiilor de transport din UE.

În același timp, Ministerul Transporturilor are în vedere acorduri bilaterale și unilaterale cu state membre UE, precum Franța. În plus, există 22 de acorduri bilaterale istorice care ar intra în vigoare în cazul în care Marea Britanie va părăsi UE fără un tratat ulterior.

Licențele ECMT disponibile

În plus, există încă cote multilaterale introduse de Conferința Europeană a Miniștrilor Transporturilor (ECMT) în 1974. Prin urmare, aceste licențe ECMT permit accesul liber între toate cele 43 de țări europene, cu excepția Ciprului. Potrivit raportului Marea Britanie deține 984 licente anuale și 2832 licențe CEMT pentru anul 2019.

„Cu toate acestea, considerăm că accesul reciproc pe piață va fi în continuare sigur pentru transportatorii britanici în viitor. Ne pregătim pentru toate eventualitățile, dar adoptăm o abordare pozitivă și pragmatică „, a declarat ministrul Transporturilor în scrisoare.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația de stiri e-camion.ro pentru telefoane Android și iPhone!
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Privacy Policy Settings