Care sunt cele mai periculoase drumuri din Europa pentru soferii de camioane

Cele mai recent studiu efectuat compania engleza Snap arată că cele mai periculoase drumuri din Europa pentru șoferii de camioane sunt în Bulgaria, Polonia și Republica Cehă .
Folosind date din ultimii zece ani, Snap a clasat drumurile europene pentru șoferii de camion, comparând numărul mediu anual de accidente mortale de camioane cu întreaga rețea de drumuri a țării.

Analiza arată că Bulgaria se află pe primul loc cu mai multe coliziuni fatale de camioane pe an decât Polonia și Republica Cehă la un loc. 40% din toate coliziunile mortale de camioane din UE au avut loc în zonele rurale, ceea ce sugerează necesitatea extinderii dezvoltării infrastructurii de siguranță rutieră la autostrăzi. 

Țările cu cele mai puțin periculoase drumuri pentru șoferii de camion sunt:

Danemarca, Austria și Suedia . Suedia are un angajament puternic față de siguranța rutieră și a introdus „Vision Zero” în 1997. Obiectivul reducerii la zero a numărului de decese rutiere și răniri grave este susținut de Națiunile Unite. Ei au cerut țărilor din întreaga lume să se angajeze să atingă acest obiectiv până în 2050.

Germania este pe locul șase în studiul Snap, urmată de Luxemburg , Slovacia, Marea Britanie și Portugalia în partea de jos.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Privacy Policy Settings