Ce sunt încălzitoarele staționare și de ce ai nevoie de unul în camionul tău

 

 

Un încălzitor staționar oferă un mod rentabil și fiabil de a încălzi interiorul unui vehicul și de a dezgheța geamurile. Prin instalarea unui încălzitor staționar de calitate, poți menține o temperatură adecvată în cabină, chiar și atunci când motorul vehiculului este oprit.

Ce este un încălzitor staționar?

Încălzitorul staționar este un dispozitiv electromecanic care utilizează aer sau lichid (apă), pentru a încălzi interiorul și motorul unui autovehicul la o temperatură adecvată.

Prin arderea a diferiți combustibili, precum motorină, benzină sau propan în camera de ardere, acesta transferă căldura în fluxul de aer sau lichid cu ajutorul schimbătorulu de căldură. Lichidul sau aerul încălzit, sunt transferate apoi către alte părți ale vehiculului.

Aceste încălzitoare staționare dispun de tehnologii moderne cu diverși senzori și microprocesoare pentru a asigura o funcționare perfectă. Tehnologia asigură siguranță, consum redus de combustibil și eficiența generală a acestui sistem.

Desigur, acest lucru este posibil cu ajutorul diferitelor piese ale încălzitoarelor staționare, care îndeplinesc funcții diferite. În plus, va depinde și de designul și modelul încălzitorului.

De ce ai nevoie de un încălzitor staționar în camion?

Spre deosebire de alte accesorii auto, nu instalezi un încălzitor staționar în camion doar de dragul lui. Acest echipament joacă un rol esențial cand vremea e foarte rece și cu atât mai mult când temperaturile scad până la punctul de îngheț.

Desigur, știm cu toții despre modul în care vremea rece afectează consumul de combustibil și experiența generală de conducere. Dar, dacă nu îți permiți să faci pauzele de odihnă întotdeauna în locuri calde, ce faci?

Ei bine, acesta este momentul în care ai nevoie de un încălzitor staționar pe benzină, motorină sau electric, depinde și de designul vehiculului.

Iată câteva dintre beneficiile cheie ale unui încălzitor staționar:

  1. Garantează siguranța prin asigurarea unei vizibilități clare

Uneori, nici măcar racleta nu va îndepărta toată gheața de pe parbriz. Chiar dacă reușești, există șansa ca parbrizul să se aburească sau să rămână umed.

Pentru a face lucrurile și mai rele, există mereu posibilitatea ca gheața să se formeze din nou.

Acest lucru face ca încălzitorul auto să fie o alternativă perfectă pentru această activitate, deoarece va face să se topească toată gheața, lăsând o suprafață limpede fără obstacole. Prin dezghețarea tuturor ferestrelor, vei avea, evident, o vedere clară, prin urmare, mai multă siguranță.

  1. Asigură economii semnificative de costuri pe termen lung

Încălzitoarele staționare folosesc o cantitate mică de combustibil pentru a preîncălzi habitaclul și motorul mașinii. Prin urmare, acest lucru va reduce timpul și costul de ralanti.

În același timp, cu aceste încălzitoare staționare, nu vei mai avea probleme cu pornirea la rece a motorului. Aceasta împovărează motorul, rezultând astfel o uzură mare și rapidă.

Ca urmare, s-ar putea să ajungi să repari frecvent motorul, ceea ce va duce la costuri ridicate. Deci, ocolirea pornirii la rece va duce la reducerea semnificativă a costurilor.

  1. Încălzitoarele staționare îmbunătățesc confortul

Au trecut vremurile în care puteai îngheța în mașină când zăpada acoperă întreaga suprafață sau mediul extern este extrem de rece.

Încălzitorul staționar va menține o temperatură confortabilă în cabină. Astfel, nu vei tremura de frig și nici nu vei avea mâinile înghețate în timp ce conduci.

După folosirea încălzitorului staționar, nu vei mai fi nevoit să stai cu haină groasă pe tine (ar putea chiar să fie periculos când conduci), când te afli în cabină.

Drept urmare, îți va îmbunătăți experiența de conducere în toate anotimpurile.

  1. Convenabil și ușor de operat

Încălzitoarele staționare moderne sunt complet automatizate, cu mecanisme de control mai bune, pentru un consum redus de combustibil, diagnosticare a sistemului de siguranță și funcționalități ușor de operat.

În funcție de tipul încălzitorului staționar, îl poți porni folosind o telecomandă fără fir sau o aplicație instalată pe un telefon mobil. În timpul procesului de încălzire, poți monitoriza condițiile de funcționare ale încălzitorului staționar.

Desigur, faptul că nu ești nevoit să cureți gheața de pe parbriz și ferestre îl face și mai convenabil. În plus, vei economisi și mai mult timp.

  1. Oferă ventilație inteligentă în timpul verii

Designul său este de așa natură încât încălzitorul staționar poate răci vehiculele în timpul verii prin sistemul de ventilație, care previne acumularea excesivă de căldură.

În mod normal, permite aerului proaspăt din exterior, să circule liber în vehicul atunci când acesta este parcat. Acest lucru face din încălzitorul staționar, un accesoriu perfect, atât pentru sezonul de iarnă, cât și pentru cel de vară.

  1. Poluare scăzută a mediului

Cantitatea de gaze de eșapament pe care o va produce vehiculul la ralanti este mult mai mare decât cea a încălzitorului staționar. Există un studiu preliminar care a stabilit că utilizarea unui încălzitor staționar pentru încălzirea motorului și habitaclului auto reduce poluarea cu peste 47%.

Pe scurt, un încălzitor staționar joacă un rol esențial în asigurarea confortului pe vreme rece, pe lângă reducerea costurilor de încălzire și a poluării. În funcție de aplicația specifică, poți opta pentru încălzitor staționar diesel, încălzitor staționar pe benzină sau încălzitor electric.

Fomco Trade îți pune la dispoziție o gamă variată de încălzitoare staționare și piese de schimb pentru încălzitoare staționare. Alege modelul care ți se potrivește și asigură-ți confortul în cabină pentru sezonul rece care urmează!
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Privacy Policy Settings