Comisia Europeană a prezentat un set de reguli privind libera circulație a bunurilor și serviciilor estențiale în Uniunea Europeană

Comisia Europeană a prezentat un set de reguli privind libera circulație a bunurilor și serviciilor estențiale în Uniunea Europeană (UE). Mai jos puteți regăsi ideile principale, iar aici puteți vedea documentul Comisiei Europene.

Asigurarea fluxului de bunuri și servicii esențiale

Libera circulație a mărfurilor este esențială pentru a menține disponibilitatea stocurilor. Acest lucru este crucial în special pentru furnizarea bunurilor și serviciilor esențiale, cum ar fi livrările de hrană, inclusiv animale, echipamentele medicale și de protecție.

Mai general, măsurile de control nu ar trebui să provoace perturbări grave ale lanțurilor de aprovizionare, ale serviciilor esențiale de interes general și ale economiilor naționale și ale economiei UE în ansamblu. Statele membre ar trebui să desemneze culoare prioritare pentru transportul de marfă (de exemplu, pe „culoarele verzi”).

În aceeași ordine de idei, un mediu de muncă sigur pentru lucrătorii din transport, inclusiv șoferii de camioane și trenuri, piloții și echipajele aeriene este un factor esențial pentru a asigura circulația adecvată a mărfurilor și a personalului esențial. Nu trebuie să se impună certificări suplimentare mărfurilor care circulă legal pe piața unică a UE. Potrivit Autorității Europene pentru Siguranța Alimentelor, nu există dovezi că alimentele sunt o sursă sau o sursă de transmisie a Covid-19.

Orice restricții planificate legate de transport ar trebui notificate Comisiei și tuturor celorlalte state membre în timp util.

Este posibil să se aplice tuturor persoanelor care intră pe teritoriul național, controale de sănătate fără introducerea oficială a controalelor la frontierele interne. Diferența dintre controalele normale de sănătate și controalele la frontieră este posibilitatea de a refuza intrarea în țară pentru anumite persoane. Persoanelor care sunt bolnave nu trebuie să li se interzică intrarea, ci ar trebui să aibă acces la servicii medicale.

Statele membre pot reintroduce controale la frontierele interne din motive de politici publice, care, în situații extrem de critice, pot include sănătatea publică. Astfel de controale la frontieră ar trebui organizate pentru a preveni apariția unor adunări mari (de exemplu, cozi), care riscă să crească răspândirea virusului. Statele membre ar trebui să se coordoneze pentru a efectua screeningul de sănătate doar pe o parte a frontierei.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Privacy Policy Settings