Compania olandeza Ewals Cargo Care testeaza o combinatie de remorci de 32 metri

Compania olandeză de logistică Ewals Cargo Care este cunoscută pentru numeroasele remorci multifuncționale. Remorcile lor sunt toate mega si au cel mai mare spațiu de încărcare disponibil.

Săptămâna trecută Ewals Cargo Care a prezentat mișcarea Duo trailer în cadrul Târgului de Logistică a Transporturilor din München. Duo trailer reprezintă combinarea unui camion care tractează două remorci de 13,6 metri, legate între ele de un „șasiu rulant”. Duo trailer nu a primit încă aviz de circulație pe drumurile europene, deși este testat cu succes la scară redusă în Suedia.

Ewals Cargo Care constată avantaje majore precum reducerea emisiilor de CO2 cu până la 40%, reducerea costurilor pentru clienți și relaxarea pe o piață de conducători auto în scădere. În plus, acest concept de transport utilizează la maximum intermodalitatea, respectând standardele existente (remorcă de 13,6 m) și folosind infrastructura existentă (vagoane feroviare, șantiere, feriboturi). Prin urmare, „considerăm că aceasta este o soluție suplimentară pentru serviciile noastre de transport intermodal: alături de un singur transport combinat rutier, feroviar și maritim”.

Pentru a permite astfel de combinații, Suedia a ridicat nivelul maxim admis până la 74 de tone. Anterior, finlandezii au făcut același lucru și au ridicat nivelul maxim admis la 76 de tone. Olandezii, în prezent, sunt la 60 de tone pentru combinațiile lor de 25,25 metri .

SURSA: EWALS.COM
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Privacy Policy Settings