Companiei de transport Jost Group i s-au confiscat 19 dintre camioanele sale

Companiei de transport Jost Group i s-au confiscat 19 dintre camioanele sale, a informat marți oficialul federal, confirmând un raport în La Dernière Heure.

Jost este investigat în legătură cu frauda socială și traficul de ființe umane în sectorul transporturilor prin intermediul companiilor de transport din România și Slovacia. O companie cu cutie poștală este o întreprindere care își stabilește domiciliul într-un stat membru cu o adresă de corespondență în timp ce își desfășoară activitățile în alte state membre.

Grupul Jost a inițiat o acțiune legală pentru a preveni confiscarea a încă 281 de vehicule, potrivit presei din Belgia. Procuratura a refuzat până acum să elaboreze investigația în curs.

Între anii 2014 și 2016, compania a recrutat aproximativ 1.100 de șoferi de camioane din Europa de Est pentru a lucra în Belgia în condițiile de muncă obținute în țările lor de origine. Ca urmare, securitatea socială belgiană și camioanele au fost fraudate cu o valoare estimată la 55,3 milioane de euro.

În cadrul anchetei, patru oficialități ale companiei, inclusiv directorul executiv Roland Jost, au fost deja reținuți pentru interogatoriu și eliberați condiționat.

Descarca GRATUIT aplicatia e-camion.ro
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Privacy Policy Settings