Companiei Jost Group i s-au confiscat 346 de camioane

Potrivit presei din Belgia, judecătorii din Liege au acceptat cererea procurorului de a confisca 346 de camioane ale companiei Jost Group, acuzată de folosirea ilegală a conducătorilor auto din Europa de Est. Valoarea prejudiciului adus statului belgian este de 55 de milioane de euro.

La 25 martie 2019, Tribunalul Liege a acceptat cererea Procuraturii Federale de a confisca 346 de camioane ale companiei Jost Group, ca parte a unei anchete începute în mai 2017 pentru utilizarea ilicită a șoferilor străini. Compania sa opus dispoziției și, în februarie, a obținut suspendarea în primă instanță, însă judecătorii au anulat această decizie. 

Descarca GRATUIT aplicatia e-camion.ro

Peste o sută de anchetatori au lucrat nu numai în Belgia, dar și în România și Slovacia pentru a strânge dovezi privind utilizarea șoferilor din aceste state în Belgia, dar si condițiile contractuale și salariale din țara lor de origine. În timpul anchetei, un anchetator s-a infiltrat la filiala românească a lui Jost și a arătat că șoferii trebuiau să lucreze off-site pentru mai multe săptămâni la rând cu un salariu semnificativ mai mic decât cel belgian. 

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Privacy Policy Settings