Companiile din România, campioane la restanțe. La ce soluții de finanțare ajung antreprenorii (P)

Companiile din România sunt campioane la restanțe pentru plățile partenerilor de afaceri, ceea ce îi determină pe antreprenori să apeleze la soluții de finanțare de criză. Serviciile AmanetAuto.ro sunt “primul prieten la care sună”, arată o statistică a IFN-ului, printre clienții săi.

76.893 de companii (12% din numărul total de firme din România) raportau anul trecut plăți restante la furnizori, acestea reprezentând 33% din cifra de afaceri totală din economia românească.

Conform analizei realizate de specialiștii de la AmanetAuto.ro printre clienții care apelează la serviciile de împrumut cu garanție auto, cel mai afectat domeniu de întârzierea plăților este comerțul, urmat de industria prelucrătoare și cea a construcțiilor.

Plăți restante semnificative se mai înregistrează în agricultură, silvicultură, tranzacții imobiliare, servicii administrative și de suport, informații și comunicații, activități de servicii, sănătate și asistență socială, activități de spectacole.

Pentru a veni  în întâmpinarea cererii tot mai mari din partea antreprenorilor, AmanetAuto.ro a lansat o campanie de primăvară, de reducere a comisioanelor. Astfel, cei care contractează un împrumut cu garanție auto, vor plăti un comision mai mic, recalculabil la zi.

“Contractele se fac pe 30 de zile. Cine restituie însă împrumutul mai repede, plătește un comision doar pentru zilele în care s-a folosit de bani, nu pentru întreaga perioadă contractuală. În plus, după cele 30 de zile, există o perioadă de grație de 14 zile, în care nu se percep penalități, spune Adrian Paraschiv, administratorul IFN-ului.

În ceea ce privește valoarea împrumuturilor acordate, acestea depășesc 150.000 de Euro lunar, după cum relevă Adrian Paraschiv.

“Am constatat că mai mult de 80% dintre clienți sunt antreprenori care trec printr-o perioadă grea. Prin activitatea noastră, am salvat multe business-uri. Fie că au de plătit salarii sau facturi, cei mai mulți contractează acest împrumut cu garanție auto, personală sau chiar flote, pentru a face rost de banii necesari, fără să se complice cu Biroul de Credite și alte proceduri. Pur și simplu ne contactează, le evaluăm autovehiculul, semnăm contractul, depozităm mașina – după ce în prealabil o fotografiem și le dăm banii.

Suntem flexibili”, mai spune omul de afaceri.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Privacy Policy Settings