Controale in parcarile din Germania

In urma unui control efectuat de catre politia de autostrada din Mannheim, in cele doua parcari „Fliegwiese” și „Wachenburg”, s-a constatat ca o treime din soferii aflati in parcare erau sub influenta bauturilor alcoolice, predominant fiind cei din Europa de Est.

Mai exact, oficialii au verificat duminica seara, cu putin timp inaintea expirarii interdictiei, un total de 39 de soferi de camion in cele doua parcari „Fliegwiese” și „Wachenburg” situate in intersecția Weinheim și intersecția Hirschberg.

Rezultatul controalelor: 13 conducători auto erau inca sub influența alcoolului, dintre care trei aveau o valoare a alcoolemiei in aerul expirat de peste 1,5 g/l si un sofer avea o alcoolemie de peste 2 g/l.

De asemenea in data de 2 septembrie si 25 septembrie au mai fost efectuate astfel de controale iar rezultatetele au fost similare.

In Germania soferii profesionisti, nu pot consuma alcool la volan sub nicio forma, amenda este de 500 de Euro la prima abatere iar in cazul unei recidive aceasta poate ajunge pana la 3.000 de Euro si la suspendarea permisului de conducere pentru o perioada de 1 an.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Privacy Policy Settings