DAF a avut o crestere puternica in 2017

În 2017, DAF Trucks a avut rezultate excelente la nivel mondial. Cota pe piața europeană (UE+2) a DAF, pe segmentul de mare tonaj (16+ tone) a atins un nivel de 15,3%, iar pe segmentul ușor a crescut la 10,5%. În plus, în afara Europei s-a înregistrat un număr record de peste 9.000 de camioane DAF, iar vânzările de motoare PACCAR către producătorii de top de autocare și autobuze au ajuns un nivel istoric.

„Economiile europene continuă să evolueze bine, generând o activitate puternică de transport și o cerere crescută de camioane”, a declarat Preston Feight, președintele DAF Trucks. „Camioanele DAF oferă clienților noștri o calitate superioară la costuri scăzute de operare, precum și un confort sporit pentru șoferi.” În 2017, la nivel european, vânzările de camioane de peste 16 tone au atins 306.000 de unități. Se estimează că 2018 va fi un alt an excelent pentru vânzările de camioane de peste 16 tone pe piața europeană, valorile situându-se între 290.000 și 320.000 de camioane.

Cota de piață a DAF pe segmentul de mare tonaj, în 2017, a fost de 15,3% (2016: 15,5%), continuând să fie lider de piață în Olanda (30,3%), Regatul Unit (28,2%), Polonia (19,8%) și Ungaria (24,5%).

În Olanda, Polonia, Ungaria, Belgia și Republica Cehă, DAF este de asemenea numărul 1 la capete tractor, iar în Germania DAF este cea mai răspândită marcă de import.

Creșterea cotei de piață pe segmentul de 6-16 tone

Per total, piața UE pentru camioane de tonaj ușor (între 6 și 16 tone) a avut o ușoară tendință descrescătoare, coborând de la aproape 52.900 de unități în 2016 la 52.500 anul trecut. Cota de piață a DAF în această clasă a urcat însă de la 10,1 până la 10,5%, datorită creșterii realizate printre altele în Franța, Olanda, Marea Britanie, Italia și Cehia. În clasa ușoară, DAF este lider de piață atât în Marea Britanie, cât și în Olanda.

Dezvoltare continuă în afara Uniunii Europene

DAF și-a consolidat poziția pe piața din afara Uniunii Europene, unde au fost vândute un număr record de peste 9.000 de camioane (2016: 5.171). Poziția de lider de piață a fost menținută în Taiwan (pentru mărci non-asiatice), iar DAF și-a crescut cota de piață în Rusia, Australia, Republica Belarus, Israel și Turcia. DAF a avut vânzări istorice de 4.500 de motoare PACCAR producătorilor de autobuze, autocare și vehicule profesionale din întreaga lume.

„DAF va continua să crească”

„Grație calității și eficienței excelente a întregii noastre game de produse, susținute de serviciile de primă clasă pe care dealerii noștri le furnizează, prezența DAF pe piața europeană se va accentua și în următorii ani” a declarat Richard Zink, membru al Consiliului de Administrație și Director de Marketing și Vânzări.

Noua serie CF și XF pentru aplicații de tonaj mediu și greu a primit prestigiosul titlul de „International Truck of the Year 2018” și asigură un consum de combustibil cu 7% mai mic. Clienții DAF din întreaga Europă realizează acum această performanță. În Marea Britanie, noul camion de distribuție LF a fost desemnat „Commercial Fleet Truck of the Year”, ilustrând astfel calitatea de primă mână a produselor DAF pe segmentul ușor. În plus, în Marea Britanie, DAF Trucks a fost desemnat și „Truck Fleet Manufacturer of the Year”.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Privacy Policy Settings