De maine intra in vigoare legea Macron in Franta

Va reamintim ca incepand de maine intra in vigoare controversata lege Macron in Franta.

Legea MACRON se aplica tuturor operatiunilor de transport efectuate pe teritoriul Frantei (cabotaj, transport international, transport intracomunitar), cu exceptia operatiunilor de tranzit si transporturilor ocazionale de persoane cu autocarul avand ca origine un alt Stat Membru si finalizate în afara Frantei.

Pentru informatii detaliate, transportatorii rutieri pot accesa aici, ultimele documente publicate de Ministerul Transporturilor din Franta referitoare la aplicarea legii salariului minim din Franta – MACRON în sectorul transporturilor, respectiv:

 • Prezentarea formalitatilor de raportare legate de detasarea soferilor profesionisti în transporturile rutiere efectuate pe teritoriul Frantei
 • Întrebari frecvente privind detasarea în transporturile rutiere efectuate pe teritoriul Frantei
 • Remuneratia orara minima în transportul rutier de marfa si de persoane efectuat pe teritoriul Frantei
 • Normele timpului de lucru în transportul rutier de persoane
 • Normele timpului de lucru în transportul rutier de marfa
 • CERTIFICAT DE DETASARE- mobilitate in interiorul grupului
 • CERTIFICAT DE DETASARE – munca temporara
 • CERTIFICAT DE DETASARE – Detasarea lucratorului mobil sau navigant în contextul prestarii efective de servicii de catre o companie de transport pe teritoriul Frantei.
2 thoughts on “De maine intra in vigoare legea Macron in Franta

 1. Bobes Eugen

  Soferii români, se pot bucura de plata la oră? Ori vor fi păcăliți in continuare (exemplu Germania, plata la ora e fictivă),de patronat?

  Reply
 2. Robert

  Salut , doresc un raspuns , am fost la direction travail ( Directia Munci) sa ma intresez , eu pot reprezenta firma romaneasca avand domiciliu in franta ( ne fiind detasat din romania ) lucrez aici platesc dari aici in franta , pot face un contract amiabil sa pot ajuta firma din Romania , va multumesc

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Privacy Policy Settings