Dezastru dupa inundații: statele federale emit scutiri de interdicție de conducere

Excepțiile care se aplică până la 1 sau 31 august se aplică transporturilor care sunt direct sau indirect legate de acordarea de asistență și remedierea consecințelor daunelor provocate de furtuni și îngrijirea populației.

Potrivit Oficiului Federal pentru Transportul Mărfurilor ( BAG ), există reguli de excepție pentru interdicțiile de weekend și de sărbătorile legale până la 1 august și până la 31 august în Renania-Palatinat . BAG a anunțat că toate țările au folosit opțiunea lor de a face excepții de la interdicția de conducere duminica și de sărbătorile legale, precum și de interdicția de conducere sâmbăta. Aceste reglementări se aplică transporturilor care sunt direct sau indirect legate de acordarea de asistență și eliminarea consecințelor daunelor provocate de furtuni și a aprovizionării populației, precum și călătoriilor goale în legătură directă cu aceste transporturi. În Hamburg , interdicțiile de conducere menționate mai sus nu vor fi puse în aplicare până la o notificare ulterioară.

Aceste excepții de la conducere și perioadele de odihnă se aplică până la începutul sau sfârșitul lunii august

  1. Durata zilnică de conducere poate fi prelungită la 10 ore de cinci ori pe săptămână
  2. Durata săptămânală de conducere nu trebuie să depășească 59 de ore
  3. Este permis să se ia două perioade de repaus săptămânal reduse consecutive , cu condiția ca șoferul să ia cel puțin patru perioade de repaus săptămânal în patru săptămâni consecutive, dintre care cel puțin două trebuie să fie perioade de repaus săptămânal regulate. Orice reducere a perioadei de repaus săptămânal trebuie compensată cu o perioadă de repaus echivalentă, care trebuie luată fără întrerupere înainte de sfârșitul celei de-a treia săptămâni următoare săptămânii în cauză. Dacă două perioade de odihnă săptămânală reduse au fost luate una după alta, următoarea perioadă de odihnă – pentru a compensa aceste două perioade de odihnă săptămânală reduse – trebuie luată înainte de următoarea perioadă de odihnă săptămânală (abaterea de la articolul 8 alineatul (6) din Regulamentul (CE) ) Nr. 561/2006).

Este important de menționat, potrivit BAG, că se poate face o excepție numai cu condiția să pretindă că prin utilizarea lor siguranța circulației nu este compromisă.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Privacy Policy Settings