Din 3 septembrie, in Spania, soferilor de camion li se interzice prin lege incarcarea sau descarcarea camionului

Spania este una dintre țările europene care implementează cele mai multe măsuri legate de încărcarea și descărcarea vehiculelor industriale. Face acest lucru prin două măsuri: prima interzice activitățile de încărcare și descărcare ale șoferilor (cu excepții legate de activități specifice, precum transportatorii auto și autocisterne) iar a doua impune plata timpilor de așteptare.

Acest ultim aspect este o inițiativă a Direcției Generale Transport Rutier a Ministerului Transporturilor. Este o cercetare analitica de analiza a situatiei din principalele zone de incarcare si descarcare. Poate face acest lucru în timp real datorită unei aplicații a Agenției Uniunii Europene pentru Programul Teritorial, deja folosită pentru a analiza timpii de așteptare la frontiere.

Legea va intra in vigoare in data de 3 septembrie 2022, iar incalcarea acesteia va atrage dupa sine amenzi cuprinse intre 4.000-6.000 Euro.

De asemenea timpul de asteptare la incarcare/descarcare a fost redus la o ora. Dupa aceasta perioada, transportatorul are dreptul prin lege sa ceara despagubiri de la client.
One thought on “Din 3 septembrie, in Spania, soferilor de camion li se interzice prin lege incarcarea sau descarcarea camionului

  1. Niculae Eugen

    Hai în RO la Kaufland, Rewe, Lidl să vedeți cum șoferii romîni descarcă remorcile cu scule pe care atunci învață să le manevreze cu riscuri mari !

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Privacy Policy Settings