Două prototipuri eActros 600 fac turul Europei

Mercedes-Benz Trucks a început marți cea mai ampla testare din istoria companiei de la Frankfurt pe Main. Cu „eActros 600 European Testing Tour 2024”, intenția este ca două prototipuri aproape de cele de serie ale noului camion electric eActros 600 să circule prin mai mult de 20 de țări europene, parcurgând mai mult de 13.000 de kilometri fiecare cu o greutate totală de remorcare de 40 de tone. Punctele de atracție ale călătoriei cu camioanele cu baterie electrice pe distanță lungă vor include cele mai nordice și cele mai sudice puncte din Europa continentală: Capul Nord în Norvegia și Tarifa în Spania. Karin Rådström, CEO Mercedes-Benz Trucks, a urcat la volanul unuia dintre camioanele electrice în primii câțiva kilometri. Turul a început neoficial deja la locația Mercedes-Benz Trucks din Wörth am Rhein și la sediul Daimler Truck AG din Leinfelden-Echterdingen.

Karin Rådström: „Aș dori să mulțumesc inginerilor noștri care se angajează în călătoria cu eActros 600. Tehnologia vehiculului pentru transformare este gata. Transportul pe distanțe lungi cu baterii electrice în Europa este posibil. Acum, politica și sectorul energetic trebuie să colaboreze cu OEM-urile pentru a promova construirea infrastructurii publice de încărcare.” 

Dobândirea de experiență pe o gamă largă de trasee cu un ochi pe consumul de energie

Cu „eActros 600 European Testing Tour 2024”, Mercedes-Benz Trucks intenționează să dobândească o experiență vastă pe o gamă largă de rute în diferite topografii și zone climatice, având în vedere consumul de energie. Producătorul intenționează apoi să împărtășească aceste constatări cu clienții interesați.

Capacitatea mare a bateriei, de peste 600 de kilowați-oră și o nouă punte electrică, deosebit de eficientă, dezvoltată internă, permit lui eActros 600 să atingă o autonomie de 500 de kilometri fără încărcare intermediară. Intenția este de a încărca bateriile exclusiv la stațiile publice de încărcare.

Călătoria va avea loc prin Germania, Danemarca, Suedia, Norvegia, Finlanda, Estonia, Letonia, Lituania, Polonia, Cehia, Austria, Slovacia, Ungaria, Croația, Slovenia, Italia, Monaco, Franța, Spania, Portugalia, Belgia, Țările de Jos și Luxemburg.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Privacy Policy Settings