Dunlop lansează noua gamă de anvelope On-Road pentru camioane

Pregătiți pentru provocările din trafic

Kilometraj mare și eficiență îmbunătățită a consumului de carburant, transport pe distanțe lungi și regionale, pe tot timpul anului. Performanța pe orice tip de carosabil este ingredientul cheie.

 Dunlop Test Truck 2

Dunlop a lansat o nouă gamă de anvelope de camion ce asigură performanță generală mai bună decât a fost vreodată până acum. Noua gamă on-road cuprinde anvelopa de direcție SP346, anvelopa de tracțiune SP446 și anvelopa pentru remorcă SP246. Aceste anvelope nu numai că oferă un kilometraj cu până la 10% mai mare[1] și o economie de carburant îmbunătățită față de predecesoarele lor[2] dar furnizează și performanță pe timp de iarnă. Aceasta datorită faptului că anvelopele de tracțiune și de direcție beneficiază de marcajul 3PMSF (simbolul muntelui cu trei piscuri și fulgul de nea) în timp ce marcajul M+S este prezent pe toate cele trei tipuri de anvelope. Performanța celei mai noi game de anvelope Dunlop – pentru aplicații de transport pe distanțe lungi și regionale pe tot timpul anului, oferă operatorilor de flote liniștea și starea de spirit necesară prin faptul că vehiculele lor sunt pregătite pentru orice situație.

Noua gamă de anvelope de camion premium de la Dunlop se adresează  flotelor care operează în toate sectoarele de transport rutier de marfă și oferă atât un kilometraj cu până la 10% mai mare[3] pentru operațiunile de distribuție cât și un consum de carburant cu până la 10% mai mic pentru activitățile de transport pe distanțe lungi. Noua gamă Dunlop on-road asigură o mobilitate ce poate fi menținută în condiții de carosabil de iarnă. Aceasta grație faptului că anvelopele respectă cerințele stricte de performanță 3PMSF impuse pentru anvelopele de camion de iarnă, așa cum prevede Uniunea Europeană pentru anvelopele de tracțiune și de direcție, și beneficiază și de marcajul M+S, aflat pe toate anvelopele. În plus, reglementările pentru anvelopele de iarnă pot fi întâlnite în toate țările europene unde poate fi cerut ca anvelopele de tracțiune și cele de direcție  să aibă atât marcaj M+S cât și să fie omologate 3PMSF.

Noua gamă Dunlop oferă kilometraj ridicat, un nivel scăzut al consumului de carburant și capabilități în condiții de iarnă pentru operațiuni pe distanțe lungi și regionale, ca niciodată până acum” a spus Michel Rzonzef Vice President Commercial Business Goodyear Europe, Middle East and Africa. “Aceste anvelope oferă liniștea și starea de spirit necesare pentru flotele care au nevoie de anvelope ce oferă un echilibru între kilometrajul bun și consumul de carburant pentru a asigura un nivel scăzut al Costului Total al flotei ca rezultat al investiției lor în anvelope. Un bonus adițional este performanța pe timp de iarnă care ajută la prevenirea blocării vehiculului pe drumuri impracticabile în condiții de iarnă. Anvelopele SP346, SP446 și SP246 sunt pregătite pentru orice s-ar putea întâmpla pe traseu.”

Anvelopa de direcție, Dunlop SP346  

Dunlop SP346 Radial Rib Connectors High MileageNoua anvelopă de direcție, Dunlop SP346, oferă kilometraj ridicat și un nivel scăzut al consumului de carburant față de predecesoarea sa SP344, precum și un excelent nivel al controlului și manevrabilității în toate condițiile de carosabil. Profilul inovativ al benzii de rulare livrează performanța necesară impusă prin cerințele stricte de omologare UE 3PMSF pentru anvelope de camion de iarnă, precum și cele impuse de însemnul M+S. Canelurile, care sunt mai adânci decât cele ale anvelopei SP344, sunt cheia pentru aceasta, ele sporind flexibilitatea blocurilor benzii de rulare și permițând o mai bună compactare a zăpezii. Designul canelurilor și frecvența lor au fost proiectate pentru a asigura deopotrivă un nivel redus de uzură, performanțe pe timp de iarnă și un nivel ridicat al aderenței în condiții de carosabil umed. Caracteristicile de uzură proiectate în această anvelopă sunt echivalentul faptului că profilul benzii de rulare este menținut pe toată durata de viață a anvelopei până când aceasta este pregătită să fie recanelată. Pentru a veni în sprijinul optimizării capabilităților operaționale ale vehiculelor, unde capacitatea mare de încărcare este o cerință importantă, noua anvelopă de direcție, Dunlop SP346, este disponibilă ca versiune High Load în câteva dimensiuni. Anvelopele de direcție ajută la compensarea creșterii greutății rezultată din încărcarea vehiculului pe puntea față grație echipamentului extra așa cum este solicitat de cerințele Euro VI.

Anvelopa de tracțiune, Dunlop SP446

Dunlop SP446 Groove Design High Mileage and Wet TractionCa și noua anvelopă de direcție, anvelopa de tracțiune  Dunlop SP446 oferă kilometraj mai mare și în același timp un consum de carburant mai mic comparativ cu predecesoarea sa, Dunlop SP444. Aceasta livrează, de asemenea, o tracțiune excelentă în toate condițiile de carosabil. O caracterisitcă esențială, care dă avantaje de performanță, este forma de tip ‘picături de ploaie’ a canelurilor de la bază. Profilul special sub formă de picături de ploaie vine în sprijinul respectării cerințelor M+S și 3PMSF și ajută în același timp la reducerea presiunii care se crează în jurul canelurilor din partea de jos. Un avantaj suplimentar al acestui tip de caneluri este robustețea în condiții de servicii regionale. Dimensiunea blocurilor benzii de rulare și lărgimea canelurilor sunt proiectate pentru a echilibra rigiditatea benzii de rulare pentru un kilometraj mai mare și o aderență îmbunătățită în condiții de carosabil umed.

O altă caracterisitică este noua tehnologie Dual Layer. Stratul exterior al benzii de rulare este foarte rezistent la abraziune, în timp ce stratul interior reduce rezistența la rulare grație proprietăților sale de histerezis scăzute. Aceasta asigură un nivel crescut al kilometrajului și livrează economii de carburant grație unui nivel scăzut al rezistenței la rulare pe toată durata de viață a benzii de rulare. Profilul în formă de V al benzii de rulare contribuie la un nivel scăzut al zgomotului și la un kilometraj mai mare. Acestea contribuie pe mai departe la un kilometraj îmbunătățit grație unei benzi de rulare mai late și unui raport mai mare net-to-gross. Aceste două caracterisitici furnizează un volum mai mare de cauciuc, fără a schimba distribuția rigidității de-a lungul blocurilor benzii de rulare. Liniile de legătură sporesc duritatea benzii de rulare reducând alunecarea blocurilor benzii de rulare atunci când acestea intră în zona petei de contact a anvelopei. Ca și în cazul anvelopei pentru axa de direcție, SP346, banda de rulare a anvelopei de tracțiune SP446 furnizează un nivel ridicat de aderență pe toată durata de viață a anvelopei până când aceasta este gata să fie reșapată.

Anvelope pentru remorcă, Dunlop SP246

Noile anvelope pentru remorcă, Dunlop SP246, care au însemnul M+S și care completează gama de anvelope SP346 și SP446, vor fi disponibile mai târziu în cursul acestui an. Acestea vor fi disponibile în dimensiunile 385/55R22.5 (158) și 385/65R22.5 164 (158) HL, ca versiune High Load, furnizând o capacitate de încărcare de 10 tone pe axă, permițând o încărcătură mai mare și astfel o eficiență mai mare pentru operatorii de flote.

Anvelopele premium reșapate la cald, Dunlop TreadMax

Noile anvelope Dunlop pot fi reșapate și recanelate, ajutând flotele să reducă din costurile operaționale prin utilizarea acestor opțiuni. Simultan cu lansarea noilor anvelope, anvelopele premium reșapate la cald, Dunlop TreadMax SP446 sunt de asemenea lansate pe piață, iar Dunlop TreadMax SP246 va urma să fie lansată mai târziu în cursul acestui an.

Noua gamă de anvelope de camion on-road de la Dunlop și opțiunile lor reșapate sunt soluția excelentă pentru companiile de transport cu vehicule care operează atât pe distanțe lungi cât și regionale și care caută să își optimizeze Costul Total. Cu toate beneficiile economice și operaționale precum și cu versatilitatea pe care acestea o oferă, incluzând aici și capacitățile lor de iarnă, noile anvelope Dunlop SP346, SP446 și SP246 fac ca flotele să fie pregătite pentru orice s-ar putea ivi pe traseu.

Dimensiuni și disponibilitate

 

Anvelopa de direcție

Dunlop SP346

Disponibile din Anvelopa de tracțiune

Dunlop SP446

Disponibile din
315/80R22.5 156/150L (154/150M) Mai 315/80R22.5 156/150L (154/150M) Mai
315/70R22.5 156/150L High Load Iunie 315/70R22.5 154/150L (152/148M) Iunie
295/80R22.5 154/149M High Load Iulie 295/80R22.5 152/148M Iulie
385/65R22.5 160K (158L) Iulie 315/60R22.5 152/148L August
295/60R22.5 150/147K (149/146L) August 295/60R22.5 150/147K (149/146L) August

[1] Testele predictive și actuale realizate de Goodyear GIC*L pentru dimensiunile 315/80R22.5 arată că noua anvelopă de direcție, SP346, oferă kilometraj îmbunătățit cu până la 5% față de SP344 iar anvelopa de tracțiune, SP446, asigură un kilometraj cu până la 10% mai bun în comparație cu SP444.

[2] Nouile anvelope vor înlocui Dunlop SP344, SP444 și SP244.

[3] Testele predictive și actuale realizate de Goodyear GIC*L pentru dimensiunile 315/80R22.5 arată că noua anvelopă de direcție, SP346, oferă kilometraj îmbunătățit cu până la 5% față de SP344 iar anvelopa de tracțiune, SP446, asigură un kilometraj cu până la 10% mai bun în comparație SP444.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Privacy Policy Settings