E.L.V.I.S. AG cere rambursarea a milioane de Euro din taxe de drum de la B.A.G. pentru membrii săi. Alte părți vătămate sunt încă binevenite să se alăture procesului.

Asociația Europeană de Cargo a Transportatorilor Internaționali de Marfă (E.L.V.I.S. AG) dorește să recupereze taxe in valoare de milioane plătite în exces de membrii sai Oficiului Federal pentru Transportul de Mărfuri (B.A.G.). Cazul de a fost inițiat luna aceasta, dar alți camarazi de arme își pot depune în continuare dosarele.

Potrivit asociatiei, aproximativ 160 de membrii E.L.V.I.S. AG s-au alăturat deja procesului. În perioada relevantă de la 1 ianuarie 2017 până la 27 octombrie 2020, aceste companii au platit în total 380 de milioane de euro taxe de drum pentru camioane – și astfel, conform celor mai conservatoare estimări, între trei și șapte la sută prea mult.

„Faptul că BAG refuză să ramburseze taxele care au fost plătite in plus, în ciuda ilegalității stabilite de cea mai înaltă instanță, reprezinta un jaf și este inacceptabil. De aceea am decis, în interesul partenerilor noștri, să susținem pretențiile în instanță, dacă este necesar, în contextul unui caz de testare”, spune Nikolja Grabowski, membru al consiliului de administrație E.L.V.I.S. AG.

Contextul este o decizie a Curții Europene de Justiție (CEJ) din octombrie anul trecut (hotărârea din 28 octombrie 2020, Az. C-321/19). În conformitate cu aceasta, numai costurile de infrastructură pot fi luate în considerare la determinarea taxelor de trecere, adică cele pentru construcția, exploatarea, întreținerea și extinderea rețelei de rute de trafic relevante. Cu toate acestea, guvernul federal a facturat companiilor de transport și logistică si costurile poliției rutiere. În opinia CEJ, acest lucru este ilegal. Activitățile poliției sunt responsabilitatea statului, care exercită puteri suverane și nu acționează doar ca operator al infrastructurii rutiere. Prin urmare, aceste costuri nu puteau fi considerate cheltuieli de exploatare în sensul Directivei privind colectarea taxelor, a decis CEJ.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Privacy Policy Settings