Eurosender continuă extinderea la nivel european

Eurosender, prima platformă de expediții door-to-door la nivel european, anunță noi etape în procesul de dezvoltare, printre care deschiderea unui birou la Londra, numirea unui COO, extinderea în zona insulară a Europei (Madeira și Baleare din Portugalia, respectiv Spania) și planuri de extindere către țări din afara spațiului comunitar.

În prezent, Eurosender operează în 26 de țări din Europa, după ce în martie și-a lansat operațiunile și în Croația, urmând ca la începutul lunii mai să se lanseze și în Grecia. Totodată, de curând, compania s-a extins și către insulele Madeira și Baleare din Portugalia, respectiv Spania, și are în vedere extinderea către Serbia și Elveția, ca prime două țări din afara spațiului comunitar.

În ceea ce privește evoluția business-ului la nivel european, aproximativ 65% dintre volumele de expedieri sunt înregistrate în Europa de Vest, datorită mărimii piețelor, activităților de promovare mai îndelungate și a faptului că cei mai mulți expați și studenți plecați la studii sunt concentrați în țările vestice.

Raportat la țări, primele care generează cele mai mari venituri sunt Portugalia, Germania, România și Slovenia. În Portugalia, multe dintre comenzile de servicii de curierat sunt plasate de persoane fizice, în mare parte studenți, portughezii fiind în general foarte activi în termeni de mobilitate. În Germania este foarte puternic segmentul B2B, iar România și Slovenia urmează aceeași tendință, inclusiv datorită mărimii piețelor, Slovenia având și avantajul de a fi țara de unde a pornit business-ul.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Privacy Policy Settings