EUROWAG – 5 motive pentru care şoferii pleacă de la Dumneavoastră

Afacerile din domeniul transportului rutier de marfă evoluează rapid, iar problema lipsei de şoferi se înrăutăţeşte în fiecare an. Care sunt motivele pentru care tot mai mulţi şoferi experimentaţi îşi părăsesc profesia?

Iată cele 5 motive principale pentru care şoferul de camion îşi părăseşte locul de muncă:

1) Nu este vorba întotdeauna de bani

Salariul este, în mod evident, motivul principal pentru schimbarea locului de muncă. Un salariu suficient, o asigurare de sănătate bună şi alte beneficii joacă un rol important în decizia de a rămâne sau de a pleca. Când luăm în considerare însă câştigurile financiare, este important să ne uităm la întregul pachet şi nu numai la salariul plătit. De exemplu, am vorbit cu un şofer care lucrează la un angajator de peste 10 ani, deoarece acesta îl ajută să plătească lecţiile de înot ale copiilor săi. Un program de beneficii personalizat poate fi cu adevărat important pentru fiecare angajat.

Chiar dacă pare surprinzător, banii nu sunt principala problemă.

2) Puţin timp petrecut acasă

Deşi banii reprezintă motivaţia principală pentru majoritatea deciziilor în ziua de astăzi, aproape jumătate dintre şoferii care şi-au părăsit profesia au declarat că principalul motiv a fost faptul că aveau prea puţin timp pentru viaţa personală. În majoritatea firmelor de transport, șoferii se plâng că adesea nu îşi pot planifica timpul cu familia și petrec foarte puţin timp acasă.

3) Relaţia cu superiorul

Relaţia dintre şef şi angajat este foarte complicată sub multe aspecte. Contactul cu compania pentru şoferii de camioane este asigurat de superiorul acestora, de aceea este foarte important ca aceștia să  creeze o legătură cu el şi să fie mulţumiţi de acesta. O relaţie nesatisfăcătoare cu superiorul este un alt motiv pentru care şoferii îşi dau demisia.

4) Nimănui nu-i place când nu este remunerat suficient

După cum ştim cu toţii, când este vorba de bani, transparenţa şi dialogul sunt foarte importante.

Pe lângă lipsa de şoferi cu care se confruntă în prezent sectorul nostru, creşte şi numărul plângerilor privind recompensarea insuficientă. Firmele ar trebui să se concentreze mai mult pe explicarea modului în care sunt plătiţi şoferii pe oră şi cum li se reduce onorariul pentru fiecare întârziere.

Sistemele electronice de pontaj şi sistemele de remunerare transparente pot contribui la atenuarea impactului acestei probleme.

5) Recompense şi recunoaștere

Fiecare companie ar trebui să se gândească la moduri în care şi-ar putea recompensa şoferii care lucrează acolo pentru o mai lungă perioadă de timp. Nimeni nu vrea să-şi petreacă toată viaţa la un loc muncă unde nu se oferă posibilități de avansare, chiar dacă salariul şi condiţiile de muncă sunt bune. Este foarte important să ştim că viitorul ne oferă întotdeauna ceva mai bun şi, chiar dacă schimbările vor fi mici, acestea contează foarte mult.

SURSA: EUROWAG.COM
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Privacy Policy Settings