FOMCO – Accesorii recomandate pentru camionul tău

Când conduci multe ore pe zi și petreci nopțile în cabină, știi cât de important e să ai circumstanțe cât mai confortabile și siguranța maximă posibilă pentru a oferi rezultatele cele mai bune. Uite câteva accesorii, care îți pot fi de beneficiu în timpul petrecut în deplasare:

Frigiderele auto:

Pentru cineva, cine se află pe drum pentru perioade lungi de timp, costul meselor servite în restaurante poate crește la sume uriașe. Soluția la această problemă o reprezintă sistemele de răcire portabile, capabile de a stoca necesarul de care ai nevoie în caz că te prinde foamea pe drum. Indiferent că vrei să-ți prepari propria masă, sau să-ți păstrezi mâncarea gata făcută proaspătă, o să ai nevoie de un frigider fiabil și de încredere. Dovedit prin studii, te asigurăm, că prin folosirea unui frigider auto , vei putea salva până la 80% față de cât ai cheltui mergând la restaurante sau fast-fooduri.

Încălzitoare staționare:

Încălzitoarele staționare sunt o soluție optimă pentru a genera căldură fără să folosească cantități însemnate de combustibil și totodată sunt foarte silențioase , lucru foarte important pe timpul odihnei.  În acest fel, vei avea o eficiență sporită și vei circula în mai mare siguranță pe drum și în acelați timp vei avea căldura și confortul necesar în habitaclu.

Acest dispozitiv electro-mecanic folosește aer sau apă pentru a aduce motorul și interiorul vehiculului la o temperatură optimă, încălzind aerul sau lichidul din sistem prin arderea carburantului. De asemenea, aceste încălzitoare îndeplinesc cerințele de siguranță, astfel oferind o experiență de condus fără incidente cauzate de vederea îngreunată  de parbrizul înghețat. Nu în ultimul rând, se scade și consumul de combustibil când motorul pornește pe cald, ungerea acesteia se întâmplă mai ușor și emisiile de noxe se reduc, așadar și uzura de motor e amânată, dar și emisiile poluante scad cu circa 60%.

Aer condiționat staționar:

Dacă temperatura din cabină e ridicată și nivelul oxigenului scăzut, aceste lucruri influențează capacitatea de concentrare a șoferului și crește riscul adormitului la volan. Sistemele de aer condiționat staționare se pot monta pe exteriorul cabinei în funcție de unghiul de înclinare a acoperișului acesteia, sau din interior. Din cauza directivelor UE pentru reducerea emisiilor de CO2 a în aer, autovehiculele au voie să staționeze numai cu motorul oprit. Aici intervine aerul condiționat staționar, care poate fi pornit după ce motorul și instalația de climatizare din dotare este oprită.

Antifurt Kockon:

În orice companie există riscul furtului, de asemenea și în gestionarea unei flote de vehicule, furtul de combustibil este problema cea mai gravă. Cel mai ușor e să previi acest lucru, iar sistemele antifurt Kockon sunt soluția perfectă.

Sunt fabricate din oțel și duraliminiu, oferind o calitate și durabilitate ridicată și montajul se face cu ușurință, folosind o cheie standard pentru filtru de ulei, iar demontarea se poate face numai în service cu scule speciale, noncomercializate. Există modele compatibile cu orice tip de vehicul și au posibilitatea de dezvoltare prin conectarea la un sistem de monitorizare, alarmare și avertizare, fără necesitatea schimbării întregului sistem datorită structurii modulare.

Acest dispozitiv oferă protecție 100% împotriva sifonării, sistemul de închidere prevenind orice acces neautorizat a rezervorului, dar datorită dispozitivelor interne permite alimentarea în mod eficient și rapid.

Stație radio:

Deși majoritatea conversațiilor s-au mutat deja pe social media și telefoane mobile, mulți șoferi de vehicule se bazează încă pe radioul CB în ceea ce privește informațiile legate de drum. Odată cu trecerea timpului, radiourile CB au devenit mai puțin voluminoase și sunt mai ușor de accesat și de manipulat, și permit șoferului să comunice cu aproape toată lumea în timp ce conduce, funcționând bine și în zone îndepărtate, fără semnal mobil.

Cel mai important dintre avantajele folosirii acestei stații pe lângă prețul accesibil, mărimea scăzută și accesul ușor la informații este, că nu ai nevoie de o licență sau un abonament de plătit, doar cumperi dispozitivul și îl montezi, fiind gata de folosit.

Benzi reflectorizante:

Vizibilitatea pe timpul nopții e cel mai important în evitarea accidentelor. Pe lângă folosire farurilor din dotare și asigurarea de funcționabilitatea acestora, amplasarea benzilor reflectorizante pe autovehicule care depășesc 3,5 tone este obligatoriu prin lege. Marcajele reflectorizante de contur pe camioane ajută la detectarea ușoara, oferind șoferilor timp pentru a reacționa și pentru a evita o coliziune pe drum, sau în staționare. De fapt, studiile demonstrează ca accidentele s-au redus cu 41% de când se utilizează benzile reflectorizante.

Indicator siguranță prezon:

Cu ajutorul indicatorului de siguranță putem monitoriza starea prezoanelor foarte simplu și la îndemână: controlul de rutină înainte de pornire. Dacă oricare dintre indicatorii este direcționat diferit față de modelul inițial pot fi luate măsuri corespunzătoare imediat. Acest echipament este oferit într-o gamă largă de dimensiuni, pentru a acoperi domenii multiple: utilaje industriale, agricole, autovehicule din sectoarele militare și comerciale.

Pe lângă indicarea slăbirii critice a prezoanelor are și funcția de senzor de supraîncălzire. Capacul de siguranță oferă beneficii suplimentare: protejarea piuliței de la intemperii, coroziune și deteriorări în general.  Sunt fabricați din polimeri de cea mai înaltă calitate și sunt rezistenți la umiditate, apă, sare, ulei, detergenți, dar și la mulți alți solvenți comuni.

Aceste accesorii sunt de fapt investiții care îți vor economisi bani, te vor scuti de costuri de reparații, te vor ajuta în evitarea accidentelor, să nu mai vorbim de o experiență înbunătățită  pe drum.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Privacy Policy Settings