FOMCO GPS – 5 cele mai bune practici pentru gestionarea flotei de vehicule

Ca manager de flotă a cărui activitate zilnică este gestionarea vehiculelor, nu trebuie să îți spunem că munca ta implică multe sarcini și responsabilități diverse. Cu toate acestea, ceea ce am dori să îți împărtășim sunt câteva moduri prin care un sistem modern și fiabil de monitorizare prin GPS a flotei te poate ajuta să îți faci activitatea mai productivă și mai eficientă.

Monitorizarea prin GPS pentru gestionarea flotelor este un instrument puternic, care îți permite să monitorizezii și să urmărești vehiculele – dincolo de cunoașterea doar a locațiilor acestora. Poți afla cu exactitate unde este fiecare vehicul și cum este folosit acesta. Un sistem automatizat de gestionare a flotelor poate contribui la reducerea stresului implicat în gestionarea flotei de mașini. Companii din numeroase industrii din întreaga lume utilizează software și dispozitive de urmărire GPS pentru a economisi bani, pentru a-și îmbunătăți operațiunile de gestionare a flotelor și pentru a lua decizii mai informate.

Cum să obții maximul din sistemul de gestionare a flotelor prin GPS

 1. Concentrează-te pe imaginea de ansamblu cu un sistem de management al flotei

Este ușor să îți îndeplinești activitățile zilnice de administrare a flotei. Cu toate acestea, este important să te concentrezi pe strategiile și inițiativele de afaceri pe termen lung. De exemplu, lucrurile pe care trebuie să le reții includ monitorizarea gradului de uzură al vehiculelor, precum și costurile de întreținere și reparații, astfel încât să te asiguri că ai alocat suficiente fonduri pentru a înlocui vehiculele atunci când vine timpul să faci acest lucru.

 1. Utilizează urmărirea prin GPS pentru a monitoriza utilizarea și performanța vehiculelor

Ca și manager de flotă, este esențial să cunoști nu numai locul în care sunt conduse mașinile tale, ci și modul în care acestea performează. Urmărirea performanțelor vehiculelor poate fi făcută din confortul casei sau al biroului, cu ajutorul monitorizării de la distanță a vehiculelor. Cu dispozitivele de urmărire a vehiculelor comerciale și software-ul, poți monitoriza o varietate de date privind performanța motorului și a vehiculului.

De exemplu, dacă deții o flotă de camioane frigorifice, este menținut intervalul de temperatură adecvat în secțiunea de încărcare a fiecărui camion? Poți seta notificări pentru a fi informat când temperatura este oprită. Acest lucru înseamnă că, atunci când o temperatură neobișnuită este înregistrată pe un anumit vehicul, acesta te va notifica și vei putea să îl suni imediat pe șofer pentru a-i cere să verifice situația, deoarece o ușă poate fi deschisă sau unitatea de răcire poate să nu mai funcționeze. Acest lucru îți economisește nu numai costul încărcăturii stricate, dar te ajută și la economiserea timpului șoferului, prin faptul că acesta nu trebuie să oprească periodic pentru a verifica manual încărcătura.

 1. Efectuează lucrări de întreținerea regulate ale autovehiculului pentru a reduce reparațiile

Vehiculele de orice dimensiune sunt piese și, ca atare, trebuie să fie întreținute în mod regulat pentru a se asigura că acestea funcționează cu cea mai mare eficiență. Aceasta înseamnă efectuarea unei întrețineri preventive regulate a vehiculelor tale. Beneficiile financiare și operaționale în acest sens includ:

 • Creșterea eficienței fiecărui vehicul (consum mai mic de combustibil)
 • Creșterea siguranței vehiculelor din parcul auto pentru șoferii tăi. și
 • Reducerea numărului de reparații costisitoare care ar fi putut fi evitate.
 1. Utilizează datele oferite de sistemul de monitorizare pentru a lua decizii informate

Dacă ai toate aceste informații disponibile, poți să te și folosești de ele, nu? Datele pe care le obții de la sistemul de administrare a flotelor sunt utile numai dacă le utilizezi. Poți primi rapoarte automate despre factorii critici care afectează eficiența flotei tale de autovehicule și balanța de cheltuieli a organizației tale, pentru a lua decizii mai bune și mai informate. Unele dintre tipurile de informații pe care le poți monitoriza cu software-ul de urmărire prin GPS includ:

 • Performanța vehiculului și a motorului,
 • Aderența pe traseu a vehiculului,
 • Orele de utilizare ale vehiculului și de către cine,
 • Comportamente specifice șoferului (cum ar fi frânarea bruscă);
 • Utilizarea combustibilului și
 • Întreținerea vehiculului și ciclurile de viață.
 1. Ai încredere în angajații tăi, dar nu te teme să îi și verifici

Deși fiecare manager de flotă își dorește să aibă încredere că angajații săi fac ceea ce trebuie, un manager de flotă înțelept știe că trebuie să aibă încredere, dar și să verifice. De exemplu, dacă organizația ta are o politică de returnare a vehiculelor în parcarea sau garajul companiei, după programul normal de lucru, vei putea afla dacă acest lucru se întâmplă sau dacă angajații conduc vehiculele companiei acasă ori dacă le folosesc pentru alte scopuri, pe banii tăi.

Unele comportamente rele ale angajaților te pot costa sume semnificative de bani și în alte moduri, dacă aceștia sunt implicați în accidente.

Dar cum poți ști dacă angajații tăi acționează în consecință și respectă politicile companiei fără un sistem de management al flotelor prin GPS? Probabil că nu ai avea cum – la urma urmei, nu poți ști ce nu ști! Acest lucru înseamnă că practicile acelor angajați ar putea continua să fie necontrolate, costând banii companiei în utilizarea combustibilului, uzura inutilă a autovehiculului și costurile medicale și cheltuielile de reparare sau înlocuire a vehiculelor. Urmărirea prin GPS pentru gestionarea flotei te ajută să te asiguri că angajații tăi respectă politicile și regulile companiei și te ajută să îi menții responsabili.

Fomco GPS oferă servicii de monitorizare prin GPS  a flotelor de vehicule care ajută companiile să obțină cea mai mare productivitate din flotele lor pentru bani mai puțini. Datorită calității deosebite a produselor și serviciilor noastre, suntem apreciați pe piața locală, având un portofoliu de peste 1.800 de clienți și peste 11.500 de vehicule echipate cu sisteme de monitorizare prin GPS.

Pentru a afla mai multe detalii despre serviciile noastre și cum să îți faci flota mai eficientă, contactează-ne astăzi!
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Privacy Policy Settings