FOMCO GPS – 5 mituri despre monitorizarea prin GPS: Demontate!

Miturile sunt create din povești, nu sunt bazate pe fapte. Miturile legate de monitorizarea prin GPS au apărut probabil când tehnologia a devenit operațională în 1995, dar de atunci s-au schimbat multe lucruri. Monitorizarea prin GPS e acum mai ieftină, mai puternică și extrem de versatilă. Vedeți mai jos 5 mituri despre monitorizare GPS: demontate!

  1. Doar flotele mari au beneficii prin monitorizarea prin GPS

Și flotele mici pot beneficia de avantajele unui sistem de monitorizare prin GPS. Multe flote mici dispun de bugete restrânse, iar dacă flota dumneavoastră are cinci sau cincizeci de mașini, economiile pot fi substanțiale, în ceea ce privește costurile asociate cu cheltuielile generale, consumul de combustibil, întreținerea și asigurarea. Monitorizarea prin GPS oferă flotelor mici un avantaj competitiv în numeroase moduri, cum ar fi:

Un serviciu clienți mai bun

Deseori clienții vor să știe unde e marfa lor și când ajunge. Sistemele de localizare prin GPS indică locația exactă a vehiculelor și a mărfii transportate, iar timpii estimați de livrare sunt extrem de preciși.

Management superior al flotei

Managerii de flote care folosesc sisteme de monitorizare prin GPS pot fi siguri că bunurile lor sunt utilizate în mod corespunzător. Vehiculele care nu beneficiază de monitorizare pot să folosească alte rute în locul celor stabilite, să devieze de la traseu sau să fie oprite ore întregi, fără ca nimeni să bage de seamă. Aceste activități sunt reduse substanțial atunci când managerul de flotă poate detecta locația curentă a vehiculului și timpul pe care acesta l-a petrecut în acel loc. Șoferii sunt mai puțin predispuși să întârzie la muncă (sau să plece înainte de a se termina programul), când realizează că activitatea lor este monitorizată.

  1. Sistemele de monitorizare prin GPS sunt prea complicate

Majoritatea sistemelor de monitorizare prin GPS sunt alcătuite dintr-un receptor de urmărire, care este instalat în fiecare autovehicul, precum și o interfață care colectează, organizează și afișează datele. Instalarea acestora este un process foarte simplu.

În timp ce unele caracteristici avansate s-ar putea să necesite o anumită perioadă de timp pentru a fi asimilate, curba de învățare este scurtă pentru elementele de bază ale GPS-ului, cum sunt locația vehiculelor, utilizarea și comportamentul șoferilor. Managerii de flote văd informațiile într-un panou de control, prin simpla logare pe o platformă online, pe calculator sau pe telefonul lor mobil. Activitatea flotei este, în acest mod, transparentă, deoarece informația este prezentată sub formă de rapoarte, diagrame sau grafice.

Interfețele sunt, în general, extrem de intuitive, ceea ce le face ușor de utilizat pentru tot personalul esențial.

  1. Monitorizarea prin GPS nu este benefică flotelor care au aceleași rute zilnic

Șoferii care conduc pe aceeași rută, zilnic, POT beneficia de funcționalitatea de optimizare a rutei, disponibilă la sistemele de monitorizare prin GPS.

De exemplu, condițiile de trafic, accidentele sau lucrările efectuate la carosabil, pot întârzia șoferii pe perioade lungi de timp. Sistemele de navigare prin GPS pot detalia rute alternative, pentru a evita zonele cu probleme și pentru a menține vehiculele în grafic.

Progresul individual al fiecărui vehicul poate fi, de asemenea, observat, astfel încât un manager de flotă să poată monitoriza finalizarea lucrărilor și să remarce problemele din timp, dacă este cazul să facă ajustări sau să redistribuie sarcinile. Cea mai mica flotă de vehicule va avea o productivitate mai mare, va consuma mai puțin combustibil și va avea clienți mai mulțumiți, atunci când își optimizează rutele în timp real, pentru încărcărea mărfii și a livrărilor.

  1. Sistemele de monitorizare prin GPS sunt prea scumpe

Mulți manageri de flote au crezut acest mit, că sistemele de monitorizare prin GPS sunt prea scumpe, când, în realitate, această investiție se amortizează foarte rapid, prin economiile care se fac. Domeniile care înregistrează reduceri de costuri includ:

  • Consumul de combustibil
  • Distanța parcursă
  • Munca
  • Mentenanța și reparațiile
  • Asigurarea

Alertele GPS sunt o caracteristică importantă a tehnologiei moderne. Se pot seta alerte pentru a economisi combustibil, permițând managerilor să reducă timpul în care vehiculele stau în relanti, depășirile de viteză și devierile de la rutele stabilite. Pot fi setate alerte care să abordeze în mod proactiv toate necesitățile de întreținere și reparații ale vehiculelor, știind astfel cu exactitate când acestea au nevoie de o vizită în service.

Orice deviere de la rutele prestabilite poate declanșa o alertă, la fel și, orice utilizare neautorizată a vehiculelor, în sau în afara unei zone specifice. Primele de asigurare sunt de asemenea, în mod frecvent reduse, ca urmare a instalării unui sistem de monitorizare prin GPS. Aceste beneficii depășesc de multe ori costul soluțiilor de monitorizare prin GPS a flotelor.

  1. Șoferii s-ar putea supăra și ar putea să plece

Sistemele de monitorizare prin GPS au funcționalități care vă ajută să monitorizați și să urmăriți performațele șoferilor, dar, oferă, de asemenea, și foarte multe avantaje, care sunt benefice, în mod direct, șoferilor. Optimizarea rutelor și ajutorul eficient, primit din partea dispecerilor, îi ajută pe aceștia să ducă la bun sfârșit mai multe activități zilnice, scăzând nivelul de frustrare asociat cu întârzierile.

Siguranța șoferilor este îmbunătățită, deoarece șofatul agresiv și vitezele excesive sunt reduse, deseori prin simplul fapt că sunt monitorizați. Vehiculele sunt mai sigure, datorită unei întrețineri preventive stricte, programată în sistem. Avantajele economice oferite de sistemele de monitorizare prin GPS acționează pentru a spori siguranța locurilor de muncă pentru șoferi și, de obicei, le oferă oportunitatea de a câștiga mai mulți bani. Reticența se transformă în încredere, la majoritatea șoferilor, după folosirea unui sistem de monitorizare prin GPS pentru o scurtă perioadă de timp.

Dacă încrederea într-un mit vă oprește să investiți într-un sistem de monitorizare prin GPS, verificați mai întâi faptele. Milioanele de lei pe care flota dumneavoastră le poate economisi; acesta este un fapt pe care puteți să vă bazaț. Aflați mai multe detalii despre monitorizarea prin GPS, aici.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Privacy Policy Settings