FOMCO GPS – 6 moduri prin care un sistem de gestionare flotă poate ajuta managerii de risc

Apelul pe care niciunul din managerii de flotă nu vrea să îl primească: una dintre mașinile companiei a fost implicată într-un accident din cauza condițiilor de vreme nefavorabile, iar șoferul nu știe exact unde se află. Sunteți în biroul dvs., la ore distanță de unde credeți că ar putea fi – ce puteți să faceți să îl ajutați în situația aceasta?

Ca și manager de risc, sarcina dvs. este să reduceți răspunderea și riscurile pentru compania sau organizația pentru care lucrați. Este, de asemenea, responsabilitatea dvs. să vă asigurați că angajații dvs. sunt în siguranță și că echipamentele sunt întreținute. Progresele în sistemele de gestionare a flotelor prin GPS vă pot ajuta să atingeți în mod eficace și ușor aceste obiective în fiecare zi și să vă puteți ajuta angajații în caz de urgență.

Vedeți mai jos șase moduri în care un sistem de administrare a flotei vă poate fi benefic.

Îmbunătățiți siguranța angajaților dvs.

Un software de urmărire prin GPS instalat pe echipamentele și vehiculele dvs., vă permite să știți unde sunt acestea, la orice oră și pot fi accesate de oriunde.

Urmărirea locației sau folosirea capacităților de diagnosticare de la distanță, pentru a monitoriza performanța echipamentelor și a vehiculelor, vă va oferi informații despre modul în care sunt operate acestea. Folosind setările de bază, dar și cele avansate ale software-ului, puteți monitoriza viteza de deplasare și accelerarea vehiculelor, precum și ce active/echipamente sunt folosite.

Îmbunătățiți eficiența echipamentelor, reduceți defecțiunile

Cu ajutorul unui sistem eficace de gestiune a flotei, puteți monitoriza performanța echipamentelor și a vehiculelor, puteți creea programe de întreținere și puteți obține rapoarte legate de mentenanță. Astfel, veți știi dacă și când echipamentul sau vehiculul a fost verificat ultima dată.

Reduceți riscul de furt

Sistemul de urmărire prin GPS poate funcționa ca o unealtă antifurt extrem de puternică. Vă poate ajuta să vă asigurați că echipamentele sau vehiculele rămân în zona asignată și nu depășesc limitele prestabilite. Dacă totuși părăsesc zona, puteți urmări locația acestora și puteți folosi datele pentru a cere intervenția forțelor de ordine.

Gestionați consumul de combustibil, reduceți emisiile

Folosirea opțiunilor de navigare pe rută, în software-ul de gestionare a flotei, vă poate ajuta să optimizați rutele pe care conduc șoferii dvs. Acest lucru va duce la scăderea costurilor cu combustibilul, ceea ce va duce și la scăderea emisiilor de combustibil asociate cu utilizarea echipamentelor, care pot afecta mediul înconjurător. De asemenea, vă va ajuta să respectați standardele de emisie EPA și să evitați eventualele amenzi.

Îmbunătățiți Serviciul Clienți

Sistemul de management al flotei vă ajută să oferiți un serviciu clienți mai bun pentru clienții, partenerii și colaboratorii dvs. Dacă afacerea dvs. implică închirierea de vehicule sau echipamente clienților, cu ajutorul unora din caracteristicile menționate anterior puteți vedea dacă acestea sunt folosite în mod corespunzător. Acest lucru îi va face să respecte clauzele contractuale. Veți știi, de asemenea, dacă echipamentele sunt operate în zonele desemnate în contract.

Pentru companiile care transportă mărfuri, puteți reduce timpii de condus inutil și vă puteți ajuta șoferii să livreze produsele la timp, prin optimizarea rutelor. În mod similar, puteți oferi informații clienților dvs. cu privire la momentul în care le vor fi livrate produsele, știind deja unde vă sunt șoferii.

Execuțați contractele

Atunci când clienții dvs. știu că vehiculele și echipamentele sunt monitorizate, cel mai probabil, vor avea grijă mai mare de mașinile închiriate și vor rămâne în zonele geografice stabilite. Acest lucru vă poate ajuta și la reducerea numărului de potențiale certuri sau confruntări pe care s-ar putea să le aveți cu clienții dvs., legate de nerespectarea clauzelor din contract.

Toate aceste componente vă pot ajuta, nu doar să vă eficientizați operațiunile de reducere a riscurilor, dar vă vor ajuta și să fiți mai relaxat în gestionarea taskurilor dvs. zilnice.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Privacy Policy Settings