FOMCO GPS – Congestiile din trafic și costul acestora

Pentru mulți manageri de flote, aglomerația din trafic este doar o simplă realitate cu care s-au obișnuit. Directorii parcurilor auto sunt adesea nevoiți să țină seama de întârzierile cauzate de congestionarea traficului greu în orarele lor și să aloce buget pentru combustibilul irosit de camioanele blocate pe drumurile aglomerate.

Însă cat de mult se irosește anual din cauza congestiilor. Mai precis, cât te costă pe tine aceste blocaje?

Costul congestiei: combustibilul

Conform unor statistici efectuate în Statele Unite ale Americii, pe teritoriul acesteia, camioanele au transportat aproape 10 miliarde tone de marfă, reprezentând peste două treimi (68,8 %) din tonajul total intern expediat și au străbatut mai mult de 448 miliarde de kilometri pe rețeaua carosabilă în anul 2014. Acestea fiind spuse, din cauza congestiei s-au înregistrat pierderi de peste 49,6 miliarde $ , echivalentul a 264 781 șoferi staționați pentru un an întreg.

Unul dintre factorii majori care contribuie la această creștere a costurilor este că, în timp ce acești șoferi sunt inactivi în trafic, instalațiile vehiculelor ard în continuare combustibil. Așa că, o modalitate de a încerca să determinați impactul congestionării traficului asupra flotei dvs. este de a monitoriza cât de mult combustibil pierdeți din cauza blocajelor din trafic. Înmulțiți la numărul de zile dintr-un an și la numărul de vehicule deținute pentru a afla costul mediul anual.

Costul congestiei: întârzierile

Condițiile rele din trafic pot face mai mult rău decât pierderea combustibilului. În multe cazuri, congestiile pot provoca întârzieri ale transporturilor. Impactul unor astfel de întârzieri legate de trafic poate varia foarte mult în funcție de afacerea ta. Pentru unele afaceri, un camion care întârzie cateva ore sau o zi nu reprezintă o problemă majoră, însă pentru alții, aceasta poate duce la pierderi materiale, daca sunt marfuri perisabile, sau mai rău, chiar la pierderea clienților. Așa că atunci când se evaluează costul blocajelor din trafic, luați în considerare și aceste variabile.

Evitați congestiile cu orice cost

Din cauza impactului sever cauzat de congestii, mulți manageri de transport depun toate eforturile pentru a evita congestiile.

Acestea poate fi făcut în moduri diferite, precum:

Puneți șoferii sa evite șoselele în timpul orele de vârf

Dirijați șoferii să ocolească șoselele aglomerate pe rute alternative

Setați ore de livrare care să evite orele de varf

Problema este că nu toate transporturile pot fi efectuate în afara orelor de vârf, iar unele blocaje în trafic pot fi spontane și se pot forma în zone unde în mod normal, nu este trafic intens. Accidentele, drumurile în lucru sau evenimente locale pot crea spontan congestii în trafic. În aceste cazuri, trebuie să aveți posibilitatea de a schimba rutele rapid și eficient.

Aici, monitorizarea prin gps vă poate fi de un real ajutor.

Prin monitorizarea flotei, puteți monitoriza toate vehiculele dumneavoastră și furniza trasee și rute ocolitoare alternative pentru a evita cele mai grave blocaje de trafic. Acest lucru menține flota în mișcare și reduce combustibilul irosit.

 

SURSA: fomcogps.ro
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Privacy Policy Settings