FOMCO GPS – Cum să vă convingenți angajații de beneficiile monitorizării flotei prin GPS

Având tehnologia GPS la îndemână este un avantaj incredibil pentru orice manager de flotă. În trecut, o tehnologie utilizată doar la nivel guvernamental, software-ul de monitorizare a flotelor prin GPS este acum un instrument puternic pe care firmele, unitățile de învățământ și instituțiile publice, îl pot folosi pentru a-și crește semnificativ eficiența flotelor de vehicule și a echipamentelor. De altfel, beneficiile monitorizării prin GPS pentru aproape orice tip de flotă de vehicule și echipamente sunt deja bine cunoscute.

Cu toate acestea, nu toată lumea din cadrul companiei dvs. va fi de acord cu folosirea tehnologiei de monitorizare și localizare prin GPS. Angajații dvs, în special șoferii sau dispecerii, vor fi cel mai probabil, mai puțin încântați de idee. Aceștia s-ar putea să aibă nevoie de mai multă convingere cu privire la beneficiile utilizării tehnologiei de monitorizare prin GPS, pentru a urmări vehiculele pe care ei le conduc.

Problema cu care se confruntă managerii de flote, atunci când le introduc această tehnologie angajaților, este că aceștia s-ar putea să o perceapă ca pe o intruziune în viața lor personală – sau, mai simplu, că implementați această tehnologie pentru că nu aveți încredere în ei. Niciun manager de flotă nu își dorește ca angajații săi să vadă o soluție eficientă de management al flotei, ca pe o problemă în munca lor sau care le amenință existența.

Având în vedere aceste preocupări, experții în managementul flotelor ai Fomco GPS, s-au gândit să împărtășească cu dv. câteva sfaturi despre cum să obțineți acordul angajaților dvs. pentru a implementa tehnologia GPS, mai mult, ca aceștia să înțeleagă avantajele administrării flotei și a angajaților.

Explicați în mod clar modul în care vor fi utilizate dispozitivele

Nu supraestimați acest aspect. Asigurați-vă că explicate clar, modul în care dispozitivele de urmărire prin GPS vor fi utilizate. Stabilirea unor reguli clare vă vor ajuta:

 • Să vă mențineți angajații informați despre modul în care va fi folosit sistemul de urmărire și așteptările pe care le aveți de la ei în ceea ce privește sistemul de monitorizare.
 • Să reduceți preocupările angajaților legate de monitorizarea imorală (sau ilegală) a acestora după orele de program.
 • Să vă faceți angajații să se simtă apreciați și ca facând parte din procesul operațional.

Preocupările angajaților dvs. sunt de înțeles. La urma urmei, cui îi place să se simtă supravegheat tot timpul? Acest lucru poate creea o atmosferă incertă, de neîncredere în companie. De aceea este atât de important să abordați aceste griji din timp, pentru a le împiedica să scape de sub control.

Oferindu-le o explicație clară privind politica firmei legată de monitorizarea prin GPS, anagajații pot fi pe deplin conștienți de regulile organizației dvs. privind urmărirea flotei de vehicule și echipamente. Unele din punctele cheie care ar trebui explicate includ:

 • Va fi activă monitorizarea doar în timpul orelor de lucru sau 24/7?
 • Modul în care vor fi stocate datele obținute în urma monitorizării.
 • Vor fi folosite datele pentru a evalua angajații?
 • Ce sancțiuni se vor aplica pentru manipularea dispozitivului de urmărire?

Cu cât le oferiți mai multe detalii despre beneficiile monitorizării prin GPS și modul în care vor fi folosite dispozitivele de urmărire, cu atât mai bine.

Concentrați-vă pe beneficiile urmăririi prin GPS, pentru angajați

Cu toate că organizațiile sunt cele care beneficiază mai mult în urma utilizării monitorizării prin GPS, există mai multe modalități prin care software-ul de monitorizare prin GPS poate fi benefic șoferilor, dar și celorlalți angajați.

 • Siguranța șoferului. Software-ul GPS vă poate ajuta să îmbunătățiți siguranța șoferilor în trafic. Există întotdeauna riscul ca un vehicul să se defecteze sau să fie implicat într-un accident. Cu ajutorul sistemului de administrare al flotei, vă puteț asigura că vehiculele sunt mereu la zi cu mentenanța și că circulă în cele mai bune condiții.
 • Optimizarea rutelor. Cu ajutorul acestei funcționalități, administratorii de flote sunt mai bine echipați pentru a oferi informații actualizate șoferilor despre trafic, blocaje pe drum, accidente și alte obstacole care ar putea apărea în trafic. Acest instrument îi ajută pe șoferi să ajungă la destinație mai repede, reducând la minimum frustrările cauzate de condusul în condiții de trafic greu.
 • Îmbunătățirea răspunsului în caz de urgență. În cazul unei urgențe, sistemele de localizare prin GPS le permit managerilor să știe exact locul în care se află vehiculele și o pot transmite autorităților locale sau serviciilor de urgență. Acest lucru duce la reducerea timpului de așteptare al șoferului.
 • Managementul riscului. Datele obținute cu ajutorul unui sistem eficient de management al flotei, îi ajută pe manageri și pe șoferi să lucreze împreună pentru a reduce potențialele riscuri. De asemenea, datele obținute în urma monitorizării pot oferi dovezi ce pot fi folosite pentru a disculpa un șofer nevinovat, în cazul unui proces cu o terță parte.
 • Monitorizarea de la distanță. Poate nu pare așa, dar monitorizarea de la distanță a temperaturii, este un avantaj atât pentru șoferi, cât și pentru managerii de flotă. De exemplu, atunci când conduc camioane frigorifice, șoferii pot doar presupune că echipamentul funcționează normal. Nu mai e nevoie să își facă griji cunoscând faptul că temperatura este monitorizată de către managerul de flotă, care îi poate notifica dacă există o problemă.
 • Raportări. Cu ajutorul monitorizării în timp real, operatorii și șoferii pot petrece mai puțin timp completând documente și mai mult timp conducând.

Atunci când angajații dvs. sunt informați despre beneficiile pe care le au și ei, nu doar compania, s-ar putea să fie mai puțin reticenți la schimbare, lucru care face ca integrarea unui sistem de monitorizare flotă prin GPS să fie mai puțin stresantă pentru ei, dar și pentru afacerea dvs.

Explicați-le ce presupune implementarea sistemului de monitorizare prin GPS

Cu toate că beneficiile prezentate mai sus par a fi benefice pentru toate părțile implicate, angajații dvs. s-ar putea să nu vadă lucrurile la fel, și ar putea fi împotriva dotării flotei cu un sistem de management online. Grijile lor ar putea fi bazate pe simpla preconcepție, că nu aveți încredere în ei.

Deși unele din avantajele principale ale folosirii unui sistem de monitorizare prin GPS sunt eliminarea fraudelor legate de rapoartele cu timpii de condus și eliminarea furtului de combustibil, ar fi mai înțelept să evitați să faceți vreo declarație în acest sens, care poate fi interpretată greșit de către angajații dvs.

De exemplu, un anunț general că doriți să implementați un software de urmărire prin GPS pentru a combate potențialele fraude sau furturi, poate fi considerată ca și o acuzație că angajații dvs. sunt necinstiți. În schimb, reiterați beneficiile pe care un astfel de sistem le are pentru compania dvs., pentru ei ca și angajați, și de ce aceasta este o mișcare inteligentă pentru companie, pentru a eficientiza operațiunile flotei, nu pentru a-i controla sau pentru a le invada viața privată.

Cele de mai sus sunt doar câteva recomandări pe care să le aveți în vedere atunci când doriți să le prezentați o nouă soluție de monitorizare angajaților dvs. Sperăm că aceste informații vă sunt de ajutor și că vor face tranziția mai ușoară, atât pentru dvs., cât și pentru angajații dvs.

Pentru a afla mai multe detalii despre beneficiile sistemului de monitorizare prin GPS al FomcoGPS și cum vă poate ajuta să vă eficientizați operațiunile flotei, ne puteți contacta aici sau la numărul 0774-618.106.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Privacy Policy Settings