FOMCO GPS – Descărcarea tahografului de la distanță

Fiecare companie de transport, care deține autovehicule cu tahografe digitale în dotare, are două posibilități în ceea ce privește modalitatea de a descarca datele din memoria tahografelor.

Fie le descarcă manual la sediul companiei sau la un agent economic care deține un dispozitiv de descărcare a tahografului și a cardului de șofer, fie efectuează descărcările de tahograf de la distanță.

Problema descărcării manuale, este aceea că de fiecare dată când ai nevoie să efectuezi o descărcare de tahograf, va trebui să revi cu camionul la sediu. Ori, dacă transporturile pe care le efectuezi sunt în afara teritoriului României, atunci vorbim efectiv de câteva zile pentru care trebui să readuci camionul în țară. Zile în care camionul nu produce, ba mai mult, cheltuie combustibil pentru a face descărcarea de tahograf obligatorie.

Iată de ce tot mai mult companii de transport optează pentru implementarea soluției de descărcare tahograf de la distanță. Unitatea de descărcare de la distanță este în mod permanent instalată în vehicul și conectată la sistemul de monitorizare prin GPS. Tot acest proces de descărcare este coordonat de un server de descărcare de la distanță.  Sistemul de descărcare tahograf lucrează în fundal și poate avertiza utilizatorul în cazul unor erori.

Datele descărcate vor fi sub forma de fișiere.ddd și  vor fi transferate și stocate pe un calculator local. De asemenea, fișierele pot fi încărcate într-un cont online, unde acestea pot fi  evaluate prin rapoarte în concordanță cu AETR 561.

Care sunt beneficiile descărcătorului de la distanță furnizat de Fomco GPS?

  • Aveți control permanent al flotei auto.
  • Acces la Tacho Live.
  • Descărcările de tahograf obligatorii sunt efectuate automat.
  • Riscul amenzilor cauzate de descărcări lipsă este dus la 0.
  • Autovehiculul nu trebuie să parcurgă drumul la bază in mod periodic pentru descărcarea tahografului, rezultând economii financiare însemnate.
  • Nu mai este nevoie de personal responsabil pentru managementul tahografelor.

 

Descărcătorul de tahograf de la distanță este o unealtă ideală pentru flotele de transport care activează cu vehiculele în afara țării, iar descărcarea tahografelor este o problemă serioasă care genererază cheltuieli nedorite.

Din informațiile primite de la transportatori, sunt nenumărate cazurile în care vehiculul revine la sediu doar pentru pentru a descărca tahograful sau sunt plătite sume considerabile pentru a efectua acest serviciu în țările UE.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Privacy Policy Settings