FOMCO – Produse frigorifice in cabina soferului

Fiecare angajator si intreprinzator orientat spre profit se foloseste de fiecare resursa pentru a maximiza rezultatele. Trebuie create insa conditii optime de munca celei mai importante resurse: personalul angajat. Pentru soferii profesionisti biroul il constituie cabina autovehiculului. Pentru a asigura soferului conditii prielnice performantei si in sezonul cald, temperatura in cabina trebuie mentinuta intre limite optime. Fie ca este vorba de transport persoane sau transport marfa, soferul este prima persoana in lista care raspunde pentru integritatea calatorilor sau a bunurilor transportate.

Dupa parerea noastra conditiile minime pentru perioada calduroasa include urmatoarele aspecte:

frigider1

  1. Climat optim in habitaclu – se poate realiza prin dotarea autovehiculului cu un sistem de aer conditionat
  2. Produse si accesorii pentru pastrarea alimentelor in stare proaspata – frigidere auto, lazi frigorifice, si racitoare de lichide (bauturi racoritoare si apa de consum)

Din punct de vedere a temperaturii ambientale, stim cu totii foarte bine ca organismul uman se simte cel mai bine daca climatul in care se afla este potrivit. Cele doua inconveniente majore climaterice sunt: temperatura ridicata si umiditatea excesiva. De asemenea, temperatura ridicata poate cauza deteriorarea alimentelor pastrate in cabina.

Care sunt investitiile si care ar fi beneficiile sau chiar economiile in cazul dotarii autovehiculelor cu aceste aparate de racire?

cabina

In conformitate cu reglementarile UE in vigoare fiecare sofer profesionist trebuie sa respecte legile privind timpii de conducere si de odihna. Producatorii de tahografe de ultima generatie aduc in plus noi sisteme de afisare si ajutor conducatorilor auto astfel incât planificarea si efectuarea traseelor sa fie cât mai optimizate. Beneficiul cel mai important al acestor sisteme este ca, pe baza acestor informatii soferul sau persoana din departamentul de logistica sa poata lua decizii intr-un mod foarte usor. Cel mai important aspect aici este ca nu legile si tahograful dicteaza si planifica ci chiar acele persoane care sunt direct implicate in activitatea de transport. Consider ca este o situatie similara si in cazul in care dorim sa fim cât mai liberi in a planifica si efectua rutele fara sa fim nevoiti sa oprim pentru a cumpara alimente, apa sau pur si simplu pentru ca organismul ne cere o pauza (daca se poate intr-un loc cu umbra). Un sofer care are intre dotarile autovehiculului condus apa si alimente proaspete, iar climatul din habitaclu este optim (racit la o temperatura si un nivel de umiditate potrivite), nu va obosi repede, si isi va putea urma traseul conform planificarii (nu va trebui sa faca opriri ”inutile”). Daca e sa analizam situatia in detaliu, beneficiile si economiile aduse trebuiesc privite pentru o perioada mai lunga (sezon sau an). Conform unor calcule efectuate de clientii nostri (societati având activitatea de baza transporturile) pauzele ”inutile” fiind complet eliminate datorita acestor dotari rezultatele inregistrate arata o crestere (din punct de vedere a eficientei si profitabilitatii) pe lânga faptul ca, pe de o parte angajatii (conducatorii auto) sunt mai multumiti, mai fideli, iar pe de alta parte clientii lor revin cu cereri de servicii de transport, fiind multumiti de promptitudinea si eficienta cu care au fost serviti.

 

Aspecte legate de sanatate. Produse ecologice.

Un alt aspect, poate si mai important si foarte controversat in ultima perioada reprezinta sanatatea soferilor si atentia la volan. Un conducator auto care, respectând regulamentul privind timpii de conducere si de odihna, este mult mai eficient daca si-a efectuat odihna sau pauza in conditii prielnice. Va oferi randament astfel isi va putea canaliza concentrarea pe siguranta rutiera si pe alte indatoriri reducând consistent riscurile.

frigider2

Atât aparatele de aer conditionat, racitoarele evaporative cât si frigiderele si congelatoarele auto acreditate in UE respecta niste reguli si prescrieri ecologice astfel (dupa cunostiinta noastra) nu dauneaza habitatului si mediului inconjurator, nepoluând atmosfera cu gaze nocive si CO2. Astfel se pot folosi respectând regulamentul european privind utilizarea aparatelor de incalzire si racire in stationare (cu motorul autovehiculului in stare oprita).

 

Aer conditionat stationar, frigidere auto cu compresor electric – produse necesare in cabina

Conform regulamentelor europene autovehiculele pot stationa doar cu motorul oprit, astfel aparatele de clima clasice (dotate cu compresoare angrenate de motorul autovehiculului) nu pot fi pornite. In cazul in care are sistem de aer conditionat in stationare si un frigider cu compresor electric poate sa-si efectueze pauza sau odihna obligatorie intru-un habitaclu cu climat optim, savurând apa si alimente proaspete la temperatura dorita. Nu mai vorbim de produse de lux, in zilele noastre fiecare birou (ar trebui sa fie) este dotat cu un frigider si sistem de climatizare. La fel ar trebui si biroul conducatorului auto tinând cont mai ales de riscurile si presiunea la care sunt supusi cei care se afla in acest domeniu profesional de activitate.

 

Noutati, inventii, fiabilitate

Fiecare producator incearca sa se deosebeasca de competitie prin diferite metode: calitate, pret, fiabilitate, noutate, unicitate, etc. Nici acest domeniu de produse frigorifice nu duce lipsa de acest aspect. Este pe cât se poate de interesanta povestea unui frigider (brand asociat ci fiabilitatea) care a strabatut Australia de peste 30 de ori si chiar dupa 40 de ani de exploatare inca functioneaza fara probleme. Alti producatori renumiti au gasit solutii de clima stationara mobila: aparatul are dimensiunea unui frigider portabil mic si poate raci si in stationare o cabina de cap tractor sau microbus doar cu consum de energie electrica (baterie autovehicul).frigider 3

Piata din România este plina de variante si oferte din ce in ce mai atragatoare.

Când doriti sa luati o decizie sa achizitionati un astfel de produs recomandam urmatoarele:

  1. Verificati daca compresoarele si partea electronica a produslui se potrivesc in autovehiculul Dvs (tensiune)
  2. Verificati puterea de racire (kW, BTU, limite de temperatura)
  3. Asigurati-va de garantia produsului (puteti cere si declaratii de conformitate si de origine)
  4. Pe cât va este posibil achizitionati produsele de la societati care, pe lânga garantie va pot oferi si servicii post garantiale de reparatii

 

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Privacy Policy Settings