FOMCO – Stația radio CB – cel mai bun prieten al unui șofer profesionist

Serviciul radio Citizens Band sau stația radio CB este unul dintre cele mai importante instrumente pe care un șofer le poate avea pe drum.

Stația radio CB rămâne cea mai bună metodă de comunicare cu colegii sau cu ceilalți participanți la trafic. Motivele pentru care șoferii și radioamatorii au ales calea undelor sunt la fel de valide astăzi, ca și cu peste 40 de ani în urmă, când stațiile radio CB au intrat prima data pe piață și popularitatea lor a crescut simțitor.

Dacă te rătăcești sau rămâi blocat într-o zonă izolată, nu poți fi nicodată sigur că vei avea semnal la telefonul mobil; cea mai bună soluție rămâne încă, contactul direct dintre transmițătoarele radio. Canalele sunt mai liniștite în era digital, amatorii s-au reprofilat, dar șoferii profesioniști încă se bazează pe umila bandă a cetățenilor pentru a-și transmite mesajele.

Cum să alegi o stație radio CB?

Nu toate stațiile radio CB au aceleași opțiuni și caracteristici, așa  că cea mai bună alegere e cea care are combinația potrivită de funcționalități, care o face indispensabilă în cabina camionului tău.

Ca să găsești mai ușor cea mai bună stație radio CB pentru șoferi de camioane, am selectat câteva atribute pe baza cărora vei putea evalua echipamentul.

Caracteristici de bază ale stațiilor radio CB

Atunci când jobul sau afacerea ta depind de aceasta, cea mai fiabilă stație este singura alegere rezonabilă; una, pe care o pornești, schimbi canalul, asculți și testezi microfonul pentru a vorbi, fără griji.

Tehnologia din spatele stațiilor radio CB nu s-a schimbat semnificativ în ultimele decenii. Cu toate acestea au existat câteva îmbunătățiri semnificative, cum ar fi o alertele meteo, care s-ar putea să îți salveze viața, sau să salveze compania la care lucrezi de cheltuileli cu întărzierile, dacă auzi semnalul.

Dacă ești un șofer profesionist care transportă marfă, caracteristicile care contează cel mai mult la o stație radio CB sunt cele care se remarcă între restul. Următoarele atribute sunt factorii cei mai importanți de urmărit, atunci când dorești să achiziționezi cel mai bun radio CB pentru tine.

Automatic Noise Limiter – Filtrarea electronică cu ANL reduce zgomotul static și de fond asociat cu mediile electrice active, cum ar fi cabinele pentru camioane.

Canal de urgență instant – Când te confrunți cu o situație de urgență, ultimul lucru pe care ți-l dorești e să cauți disperat între canalele stației. Cu ajutorul comutatorului principal al stației poți selecta canalele 9/19 cu o singură apăsare de buton.

Iluminare eficientă a displayului  Lumina din cabina camionului se schimbă constant. Vei avea nevoie de o iluminare a displayului pe care să o poți ajusta, sau care să se adapteze la mediul înconjurător.

Scanare canale   Uneori vrei să fii atent la ceea ce se discută. Un transmițător care poate scana automat toată banda, până găsește un semnal, este o caracteristică importantă pentru șoferii de camioane.

SSB (single side band)  Canalele de la capătul superior al intervalului de frecvențe, permit modularea pe bandă unică sau SSB, o alternativă la transmisia radio AM. Această funcție oferăn posibilitatea comunicării cu rază lungă de acțiune. Prin lege, standardul de putere pentru CB în Europa este limitat la 4W în modul de lucru AM/FM și 12W în SSB.

AutoSquelch – Squelch-ul reduce sau elimină complet recepția slabă și/sau distorsionată. Funcția de autosquelch permite reglarea automată a nivelului de squelch, astfel încât nu mai este necesară intervenția utilizatorului, în special în timpul condusului.

Oferta Fomco Service cuprinde stații radio CB de la producători cu renume: Albrecht, Avanti, Storm, Alan President și mulți alții. Iată câteva exemple de stații radio CB comercializate de către Fomco.

  1. Stație radio CB Albrecht AE Ultra Force

1

 

Stația radio CB Albrecht Ultra Force este o staţie destinată exclusiv utilizatorilor experimentați sau radioamatorilor. Aceasta este echipată cu numeroase funcţii cum ar fi: putere reglabilă, posibilitatea de calibrare a antenei, Roger Beep, ecou, RF gain, Mic gain, funcţie clarifier, funcţie de scanare, 5 canale de memorie, microfon cu 6 pini și filtre pentru a reduce zgomotul audio NB (Noise Blanker) si ANL (Automatic Noise Limiter).

Vezi aici alte detalii tehnice.

  1. Stație radio CB Storm Matrix

2

Stația radio CB Storm Matrix are o putere maximă de 20W (în medie 18W), tehnologie SMD încorporată, mod FM, Autosquelch, Lock, Scan, control Squelch, 40 de canale, display albastru cu LED, baragraf pentru a indica intensitatea semnalului recepționat și puterea semnalului transmis. De asemenea, stația Storm Matrix memorează ultimul canal utilizat, afișează număr canal, afișează banda și este echipată cu indicator de emisie, indicator de recepție, ieșire pentru difuzor extern. În România stația se utilizează pe banda ”D”. Vezi mai multe detalii aici.

  1. Stație radio CB Avanti Supremo

3

Stația CB Avanti Supremo este una dintre cele mai mici stații radio (10 cm lățime, 10 cm lungime și doar 2.5 cm înălțime), dar aceasta are o putere reglabilă de până la 20W. Avanti Supremo poate încăpea în aproape toate spațiile înguste din mașină. Cu toate că este mică, LCD-ul acesteia este ușor lizibil, chiar și noaptea, datorită luminii albe. Stația are 3 leduri roșii active în timpul recepției, și 3 leduri albastre, în momentul emisiei. Vezi toate detaliile aici.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Privacy Policy Settings