FOMCO – Un stil de condus rau = Rau pentru afaceri

Cu totii am vazut de nenumarate ori soferi imprudenti care conduc nesabuit, facand slalom printre masini, fortand acceleratia, claxonand pe cei care nu se dau la o parte si pastrand o distanta mai mult decat periculoasa fata de autoturismul din fata.

Cel mai socant este ca de cele mai multe ori, acesti soferi sunt in masini inscriptionate a anumitor companii. Este absolut vital ca soferii sa stie ce se asteapta de la ei atunci cand sunt pe drum, deoarece un stil de condus rau este rau pentru afaceri, in mai multe moduri decat ati crede.

Va poate pata reputatia

Avand o flota de vehicule cu numele companiei pe ele, conducandu-le zilnic, este grozav. Le puteti considera panouri publicitare in miscare. Cu toate acestea, nu doriti ca aceste anunturi mobile sa goneasca cu viteza in zonele cu scoli, sa intoarca lumea capul dupa ele din cauza franelor puse brusc, sa taie calea altor soferi sau sa conduca haotic de parca ar fi atacati de un roi de albine in masina.

Oamenii tind sa retina soferii care au un asemenea condus, sa faca reclamatii la compania din care face parte sau chiar sa alerteze politia. Acest lucru este si mai posibil sa se intample daca acel sofer are aceasi ruta zilnic. Oamenii devin familiari cu vehiculele pe care le vad in jurul loc zilnic si tind sa-si faca o impresie despre companie dupa ceea ce vad. Ultimul lucru pe care doriti ca si companie detinatoare de o flota auto este o reputatie de conducere imprudenta care ar putea avea un impact negativ asupra afacerii.

Cu siguranta va ridica costurile de intretinere

Un stil de condus rau va duce la deteriorarea fizica a flotei. Adoptand acest stil de condus, va suprasolicita vehiculul, ceea ce inseamna mai mult timp petrecut in service si mai putin timp pe drum. Si mai mult decat atat, riscati sa deveniti client fidel al magazinelor auto care vand consumabile precum anvelope sau placute de frana.

Este o risipa de combustibil

Probabil va ganditi ”Soferii mei nu conduc repede”. Nu fiti atat de siguri. Daca nu stiti puteti doar presupune. Nu este nevoie de studii pentru a intelege ca cu cat conducem la o viteza mai mare cu atat consumul de combustibil este mai ridicat, in special daca vehiculele sunt si incarcate.

Este periculos

Motivul cel mai important pentru care trebuie sa stopati un stil de condus agresiv este siguranta. In cazul nefericit in care unul dintre soferii dumneavoastra este implicat intr-un accident, va ve-ti trezi impovarat cu prime de asigurare costisitoare, potentiale costuri juridice si sa nu mai vorbim, cu vehiculul sau soferul scos din rotatie pentru o perioada lunga de timp.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Privacy Policy Settings