FORT – Informații noi privind sistemul de cântărire dinamică TSM din Ungaria

Domnul Siegfried Mayer, Secretar General Adjunct al Federației Operatorilor Români de Transport, intr-un comunicat publicat pe pagina www.fort-romania.ro, informeaza transportatorii cu privire la sistemul de cântărire dinamică TSM din Ungaria.

„În conformitate cu promisiunea de a vă informa despre sistemul TSM din Ungaria, am luat legătura cu asociația maghiară parteneră NiT Hungary, am discutat cu vicepreședintele Földi Elek și am aflat următoarele :

  1. Din data de 01.01.2018, a intrat în vigoare legislația specifică a cântăririi dinamice în Ungaria, cu denumirea generică „TSM” (Tengely Súly Mérő Rendszer). Din informațiile obținute, aplicarea de amenzi a fost amânat până la data de 01.05.2018,Ministerul Dezvoltării Naționale din Ungaria (care înglobează și problemele de transport) a prorogat termenul de aplicare de amenzi deoarece există o multitudine de probleme tehnice care au apărut în perioada de probă. Baza legală și descrierea completă a tematicii o vom expune cât mai curând posibil, acum așteptăm detalii de la colegii noștri maghiari.
  2. Tot în această perioadă , Ministerul Dezvoltării Naționale ungar a elaborat și o schemă de toleranță graduală, conform căruia se aplică în primă fază o toleranță de 2% la MMA în trafic in prima parte a anului 2018, apoi asta se reduce la 1% în a doua parte, urmând ca la finele anului toleranța la suprasarcină să dispară cu totul. Nu există toleranță pe axă, doar pe total, nu există nici toleranță la depășirea dimensiunilor maxime admise în trafic.
  3. Din informațiile primite, Ungaria va introduce în perioada imediat următoare un sistem de solicitare AST online, atunci când credem că depășim greutatea maximă admisă în trafic. Această solicitare trebuie să fie făcută ÎNAINTE de începerea rulării pe teritoriul ungar, nu există posibilitatea de a solicita asta după ce s-a traversat o porțiune de drum cu suprasarcină.

În momentul când vom afla mai multe despre noutățile care apar în legislația maghiară, vom întocmi un material informativ cu acestea.”

Siegfried Mayer

Secretar General Adjunct

Federația Operatorilor Români de Transport (FORT)

SURSA:  www.fort-romania.ro
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Privacy Policy Settings