FORT – Menținerea supraaccizei la carburanți poate reprezenta o gravă eroare a actualului sau viitorului Guvern

Înainte de introducerea supraccizei, Federația Operatorilor Români de Transport – FORT, avertiza Guvernul față de efectele negative care vor afecta bugetul de stat.

Așa cum a recunoscut ulterior și fostul Premier Victor Ponta, această măsură nu a adus absolut deloc beneficii și nici nu se cunoaște impactul real. Cert este faptul că o mare parte a consumului de carburant pentru activitățile de transport s-a relocat în Europa, iar bugetul de stat a fost afectat. În acelasi timp, lucrările de dezvoltare a infrastructurii rutiere au stagnat, în contextul în care sumele colectate aveau clar aceasta destinație.

FORT solicită actualului Guvern să respecte prevederile Codului fiscal în vigoare și angajamentul asumat și reamintește public faptul că măsura de introducere a supraaccizei trebuia să fie funcțională doar până în decembrie 2015, timp în care impactul trebuia măsurat și prezentat transparent tuturor celor afectați, persoane fizice și juridice.

Nu există nicio motivație pentru menținerea acestei măsuri aberante și nejustificate sau pentru modificarea codului fiscal în vigoare. Prețurile la pompă trebuie să scadă și doar asta trebuie să fie preocuparea viitorului guvern.

FORT solicită urgent consultări pe această temă, ocazie cu care să fie prezentate toate cifrele legate de încasări, impact negativ, utilizarea sumelor etc.

Era de așteptat ca anul 2017 să înceapă la fel de prost pentru piața de transport autohton, greu încercată anul acesta din cauza tarifelor la polițele RCA.

În cazul în care nu se aplică prevederile Codului fiscal referitoare la supraacciză, FORT este pregatită să reia protestele din Piața Guvernului chiar la începutul anului.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Privacy Policy Settings