FORT solicita o celula de criza pentru situatia din Grecia

FORT (Federatia Operatorilor Romani de Transport), solicita ministrului Transporturilor sa faca toate demersurile pentru deblocarea situatiei in care se gasesc transportatorii Romani, din cauza grevei generale din Grecia.

Prin prezenta va solicitam sa interveniti rapid prin Ministerul Afacerilor Externe, consulat si/sau orice alta forma pentru deblocarea situatiei in care se afla transportatorii Romani de marfuri in trafic international din cauza grevei generale din Grecia.

Au trecut 3 saptamani de cand tot fluxul comercial de transport rutier este dat peste cap pe ruta Italia – Grecia – Bulgaria – Romania si retur, iar camioanele romanesti sunt blocate in trafic atat in Grecia, cat si in Bulgari,a fara ca cineva sa se intereseze de soarta soferilor care sunt intr-o situatie disperata, neavand la dispozitie conditii de hrana sau de igiena personala si mai ales neavand nici o informatie care sa ii puna in situatia unor estimari legate de program.

Facem apel totodata, prin intermediul dumneavoastra, la Inspectoratul de Control (ISCTR) sa trateze cu maxima celeritate respectarea timpilor de conducere si de odihna in cazul conducatorilor auto profesionisti ce au tranzitat aceasta ruta, deoarece inregistrarile tahograf sunt total date peste cap.
Ingrijorarea noastra este cu atat mai mare cu cat majoritatea marfurilor ce tranziteaza aceste rute sunt marfuri perisabile, cu termen de valabilitate redus fapt ce pune in dificultate respectarea contractelor de catre transportatori si poate genera si alte pierderi la nivelul acestui sector de activitate.
In acest moment peste 750 de camioane de mare tonaj se afla blocate in aceasta situatie, iar perspectivele sunt si mai sumbre avand in vedere ultima pozitionare a bulgarilor care vor aplica, conform anuntului de astazi, o masura similara de protest in replica la actiunea din Grecia.
Reprezentantii FORT au tinut permanent legatura cu Ministerul Afacerilor Externe, respectiv cu Consulatul, insa se pare ca informatiile catre transportatorii romani nu sunt prezentate in timp real si ii pun pe acestia in dificultate.

Consideram ca se impune constituirea unei celule de criza pentru aceasta situatie si va rugam sa dispuneti toate masurile pentru asigurarea informarii
transportatorilor autohtoni, utilizand toate canalele de comunicare cu patronatele din domeniu.

SURSA VIDEO: EURONEWS.COM
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Privacy Policy Settings