Franta – Incepand cu 1 ianuarie creste salariul minim

ARTRI informeaza transportatorii că incepând cu 01.01.2019, salariul minim în Franța se majorează la 10,03 € pe oră. Aceasta înseamnă că angajatorul va trebui să remunereze șoferii cu o sumă de cel puțin 10,03 € pentru orice oră lucrată pe teritoriul Franței, începând cu 1 ianuarie 2019, și că toate certificatele noi sau pe care le veți reînnoi, începând cu această dată, vor trebui să aibă menționată cel puțin suma aferentă noului salariu minim 10,03 € pe oră.

La calcularea salariului minim pentru orele lucrate de un șofer în Franța, vor fi luate în considerare următoarele aspecte: salariul brut al angajatului, orice plată adițională pentru orele suplimentare, orice indemnizație specială (bonificație de vechime în muncă, de exemplu), orice indemnizație specifică detașării (bonificație de lucru în străinătate), orice beneficii în natură, toate acestea exprimate brut.

Toate declarațiile emise până la 31.12.2018 pot menționa salariul minim valabil până la sfarșitul anului 2018 fără a fi nevoie să fie corectate, însă este necesar să vă asigurați că începând cu 1 ianuarie 2019 costurile plătite către angajat, vor respecta noul salariu minim din Franța salariu minim de 10,03 € pe oră.

SURSA: ARTRI
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Privacy Policy Settings