Franta – o noua greva anuntata pentru data de 16 mai

Federatiile de Transport FO și CGT isi exprima ingrijorarea cu privire la o anumita masura din proiectul de lege propus de ministrul francez al Muncii, Myriam El Khomri: acest proiect ofera posibilitatea companiilor, prin intermediul unui acord, sa reduca plata orelor suplimentare la 10%. Federatia condusa de Patrice Clos și cea condusa de Jerome Verite, s-au adresat secretarului de stat pentru transporturi cu privire la acest subiect, in timpul unui interviu din data de 11 aprilie 2016, fara succes.

Reprezentantii sindicatelor cheama, prin urmare, angajatii din transportul rutier cat si alte sindicate din Franta, la actiuni de protest pe data de 16 mai 2016.

Fost sofer de camion, ales secretar general al FO Transport si Logistica, Patrice Clos a initiat, de asemenea, o scrisoare deschisa catre membrii TRM chemandu-i la proteste.

In plus, legea El Khomri, ofera posibilitatea companiilor de a reduce plata orelor suplimentare pana la 10% în loc de 25% și 50% ,”Odata ce Legea muncii va fi adoptata, va fi prea tarziu”, a conchis Patrice Clos.

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Privacy Policy Settings