Franta si Germania, „remunerare egala pentru munca egala”

Ministrul Transporturilor din Franta a declarat recent ca „UE nu trebuie sa fie un „vest salbatic” al liberei concurente guvernata de dorinta de profit mai mare. Guvernul si-a consolidat dispozitivul national de lupta impotriva concurentei neloiale in sectorul transportului rutier, dupa cum reiese din dispozitiile decretului din 8 aprilie. Acest decret adapteaza formalitatile legate de detasare prevazute in codul muncii pentru companiile de transport. Acest decret ajuta la reechilibrarea in acest sector a diferentelor fiscale si sociale dintre statele membre care submineaza piata interna.

Acesta se inscrie pe deplin in cadrul directivelor europene privind detasarea, care sunt esentiale pentru aplicarea in toate sectoarele a principiului „remunerare egala pentru munca egala in acelasi teritoriu”, principiu aparat si de presedintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker.

Pentru asigurarea formalitatilor declarative specifice transporturilor, cum ar fi obligatia de a retine la bordul autovehiculului un certificat de detasare.

Noul regulament permite asigurarea unor instrumente de control si faciliteaza punerea efectiva in aplicare a dreptului de detasare, in conditiile in care acesta din urma a fost in mare parte ignorat pana acum de companiile de transport rutier, ca sa nu zicem ca a fost ignorat.

Va confirm, impreuna cu omologul meu dl. Dobrindt, ca Franta si Germania se opun oricarei initiative rutiere europene privind liberalizarea in cazul in care masurile prealabile de combatere a dumping-ului social nu sunt puse in aplicare. Acesta este mesajul pe care Franta si Germania il vom transmite impreuna la urmatorul Consiliu al ministrilor transporturilor pe data de 1 Decembrie, la Bruxelles”.

SURSA:UNTRR.RO

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Privacy Policy Settings