Gama electrica Renault Trucks, va fi disponibilă pentru fiecare segment din 2023

Renault Trucks își continuă investițiile în mobilitatea electrică. Din 2023, gama complet electrică Renault Trucks va fi disponibilă pentru fiecare segment, și anume distribuție, construcție și distanță lungă. Pentru a susține aceste evoluții și a putea oferi pe piață o gamă completă și competitivă, compania înființează o organizație dedicată mobilității electrice. Renault Trucks își confirmă astfel angajamentul față de transportul fără combustibili fosili.

Pentru a contribui la îndeplinirea obiectivului Acordului de la Paris de a limita încălzirea globală la sub 1,5 grade Celsius în comparație cu nivelurile preindustriale, Renault Trucks se angajează să transforme piața camioanelor prin electrizarea treptată a flotei sale pentru a deveni neutră în carbon în termen de 30 de ani. Deoarece camioanele au o durată de viață de cel puțin zece ani, toate camioanele fabricate până în 2040 trebuie să funcționeze fără combustibili fosili. Alimentarea electrică a bateriei și a celulei de combustibil vor fi cruciale pentru a realiza această transformare majoră către un transport fără carbon.

În martie 2020, Renault Trucks a început producția de serie a celei de-a doua generații de vehicule electrice la uzina Blainville-sur-Orne.

Renault Trucks se mândrește acum cu o gamă completă complet electrică pe piață, de la 3,1 la 26 de tone. Cuprind Renault Trucks D ZE, D Wide ZE și Renault Trucks Master ZE, acesta îndeplinește cerințele de transport urban, livrare, distribuție și colectare a deșeurilor.

Dar Renault Trucks încearcă să extindă electrificarea vehiculului la toate utilizările. Sunt în curs de pregătire pentru comercializarea unui cap tractor ZE pentru a satisface nevoile transportului regional și interregional din 2023. O ofertă complet electrică concepută pentru construcții urbane va fi disponibilă și la comandă până la această dată.

În a doua jumătate a deceniului, Renault Trucks va putea oferi o gamă de camioane electrice alimentate cu pile de combustie cu hidrogen, în principal pentru operațiuni exigente și grele pe termen lung.

„Ne propunem ca 35% din vânzările noastre să fie electrice în 2030. Până în 2040, toata gama noastra de vehicule vor fi 100% fără combustibili fosili”, a anunțat Bruno Blin, președintele Renault Trucks. 

Pentru a atinge aceste obiective, Renault Trucks este susținut de unități dedicate, atât în ​​cercetare și dezvoltare, cât și în organizația de vânzări și post-vânzare.

În ceea ce privește cercetarea și dezvoltarea, Renault Trucks intenționează să facă față principalelor provocări tehnologice ale acestei revoluții prin parteneriate strategice, bazându-se pe sinergi în cadrul grupului Volvo, căruia îi aparține, pentru a crește volumele și a reduce costurile.

Pentru a facilita această tranziție durabilă, Renault Trucks va avea, de asemenea, sprijinul noului său centru de cercetare și dezvoltare din Lyon – X-Tech Arena – care va fi construit până la începutul anului 2023 printr-o investiție de 33 de milioane EUR.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Privacy Policy Settings