GEODIS achiziționează 200 de vehicule alimentate cu biogaz de la IVECO

GEODIS investește într-o flotă „verde” pentru livrarea urbană în Franța. Scopul este de a reduce poluarea și perturbarea fonică. Marți, 15 iunie 2021, Stéphane Cassagne, vicepreședinte executiv GEODIS al liniei de distribuție și expres, și Emilio Portillo, director general al IVECO France, au semnat un acord care include o comandă pentru 200 de vehicule GNC care vor fi alimentate cu biogaz . Livrarea este programată pentru sfârșitul anului 2021.

„Această investiție marchează un nou pas pentru GEODIS în reducerea impactului activităților sale asupra mediului și combaterea schimbărilor climatice. În special, prin ecologizarea transportului rutier în ultima milă vom contribui la decarbonizarea logistica urbană este în centrul acțiunilor noastre. ” spune Marie-Christine Lombard, CEO GEODIS.

Obiectivul GEODIS este de a realiza un transport 100% fără carbon către centrele orașelor din cele mai mari 35 de orașe din Franța (cu populații de peste 150.000 de locuitori) în decurs de trei ani. Strategia proactivă inițiată în urmă cu câțiva ani a atins un nou nivel odată cu semnarea acestui ordin cu IVECO, liderul în energii alternative, cu aproape 60% din piața franceză.

GEODIS a ales 107 vehicule IVECO Daily și 93 de vehicule Eurocargo alimentate de BioGNV, un combustibil care reduce emisiile de CO 2 cu până la 95% oferind în același timp performanțele ca un vehicul diesel. Comparativ cu un vehicul diesel Euro VI-E, emisiile de particule fine sunt reduse cu 95% și dioxidul de azot (NO 2) emisiile cu 90%. Aceste vehicule se încadrează în categoria Crit’Air 1. Certificat de Pieck Quiet Truck 71 dB, aceștia sunt capabili să efectueze livrări silențioase, zi și noapte.

” Utilizarea sporită a noilor energii este o pârghie pentru acțiunea de reducere a emisiilor legate de activitățile noastre de distribuție. Această comandă pentru 200 de vehicule este un pas major care marchează angajamentul nostru de a reduce emisiile de CO 2. Ne poziționează ca un jucător major în domeniul livrarea în Franța, o ambiție care aduce și mai multe beneficii clienților noștri. „, a declarat Stéphane Cassagne, vicepreședinte executiv al liniei de afaceri Distribution & Express a GEODIS.

Salutăm angajamentul GEODIS și încrederea acordată mărcii noastre. IVECO a crezut foarte devreme în soluția de gaze naturale, pentru care cererea crește constant în Franța și în Europa. Cu această soluție, care îndeplinește triplul obiectiv de a ne proteja sănătatea, clima și calitatea vieții în oraș, vehiculele noastre au devenit reperul pentru transportatorii care sunt deja angajați în tranziția ecologică. „a declarat Emilio Portillo, director general al IVECO France.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Privacy Policy Settings