Germania extinde obligativitatea certificatului de negativitate Covid până pe 17 martie

Guvernul german intenționează să extindă obligația certificatului de negativitate la Covid-19 pentru toate persoanele care intră în țară din Tirolul austriac și Republica Cehă cel puțin până pe 17 martie 2021. Ministrul german Stephan Mayer a declarat astăzi într-o ședință confidențială a Comisia de Interne a Bundestagului (Parlamentul German), potrivit rapoartelor presei germane.

Obligația certificatului, care trebuie să fie mai recentă de 48 de ore de la momentul trecerii frontierei, se referă și la șoferii vehiculelor industriale, iar Austria a decis să o ceară la frontiera cu Italia pentru șoferii de camioane cu destinația Germania, înainte de intrarea lor pe teritoriul austriac.

Pentru a reduce inconvenientele sale, autoritățile bavareze au creat un punct de testare rapidă pentru coronavirus la Inntal Autohof Raubling, situat de-a lungul autostrăzii Inntal A 93 (ieșirea 57, Reischenhart). Este operațional din 1 martie pentru cei care călătoresc în Italia și are parcare pentru peste o sută de vehicule industriale.

Vă reamintim că obligația certificatului se aplică numai celor care vin din Austria și Republica Cehă.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Privacy Policy Settings