I.S.C.T.R. – Au fost verificate 601 vehicule, 41 de operatori economici și aplicate sancțiuni de peste un 1,7 milioane de lei

Au fost verificate 601 vehicule, 41 de operatori economici și aplicate sancțiuni de peste un 1,7 milioane de lei.

Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier a desfășurat, în perioada 16-21 august, o acțiune care a avut ca scop protejarea infrastructurii rutiere pe sectoarele de drum intens tranzitate de vehicule de mare tonaj, asigurarea unui climat concurențial corect și ameliorarea siguranței rutiere.
Astfel, au fost amplasate puncte de control pe autostrada A1 (la km 260+155 Sibiu) și pe DN1 (la Veștem și Avrig).
Controalele s-au desfășurat 24 de ore din 24, acestea fiind organizate de 16 echipaje ale I.S.C.T.R.
Inspectorii au verificat în total 601 autovehicule, dintre care:
  • 238 transportau material lemnos sau produse agricole;
  • 338 mărfuri generale;
  • 25 reprezentau mărfuri agabaritice și alte categorii de mărfuri.
226 dintre vehiculele menționate mai sus au fost cântărite, iar 154 au fost imobilizate (prin reținerea plăcuțelor de înmatriculare), până la intrarea acestora în legalitate. Toate autovehiculele cărora li s-a permis să își continue drumul au îndeplinit întru totul cerințele și obligațiile legale, la plecarea din punctele de control.
De asemenea, echipajele I.S.C.T.R. au întocmit 226 de procese verbale de constatare a contravențiilor, în urma cărora au fost aplicate sancțiuni de peste 1,3 milioane de lei.
Inspectorii au sesizat un număr de 257 de contravenții, dintre care:
  • 84 pentru încălcarea regimului drumurilor;
  • 107 pentru nerespectarea legislației sociale;
  • 50 pentru abateri privind legalitatea transportului;
  • 16 pentru lipsa rovinietei.
I.S.C.T.R. subliniază că inspectorii au descoperit inclusiv 6 dispozitive de manipulare care fraudează datele înregistrate de tahografele amplasate la bordul vehiculelor de transport de marfă. În aceste cazuri au fost aplicate 6 sacțiuni pentru nerespectarea legislației sociale, în valoare de 72.000 de lei.
I.S.C.T.R. trage astfel un semnal de alarmă în privința acestor practici care sunt extrem de periculoase și care pot duce la grave accidente de circulație, punând în pericol atât viața șoferilor care utilizează asemenea dispozitive ilegale, cât și a celorlalți participanți la trafic.
Nu în ultimul rând I.S.C.T.R. a organizat și controale la punctele de încărcare/descărcare de mărfuri, anume la 41 de operatori economici. În urma acestei acțiuni, au fost aplicate sancțiuni de circa 400.000 de lei și întocmite 35 de procese verbale de constatare a contravențiilor.
Noua conducere a I.S.C.T.R. continuă astfel în forță seria controalelor și transmite că va întreprinde și alte acțiuni de acest fel, organizate pe plan național cu recurență, în vederea descurajării transporturilor ilegale de marfă, în concordanță cu mandatul primit de la ministrul transporturilor și infrastructurii,
Cătălin Drulă.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Privacy Policy Settings